Modekoningin Maxima – Josine Droogendijk

Lieve lezers,

Vandaag een recensie van een van de boeken die ik van BBNC uitgevers heb ontvangen. Namelijk het boek Modekoningin Maxima.

  • Nederlands
  • 160 pagina’s
  • BBNC Uitgevers
  • april 2014

Koop hem hier! 

DSC00421

Koningin Máxima heeft jaarlijks meer dan honderd publieke afspraken in haar agenda staan en wordt daarbij nauwkeurig gevolgd door de pers in binnen/ en buitenland. Naast de nodige aandacht voor de inhoud van het koninklijke bezoek, wordt ook de kleding van Máxima elke keer onder de loep genomen. Wie is de ontwerper? Waarom draagt ze juist deze samenstelling? Welke sieraden draagt ze erbij? Zien we een ontwikkeling in stijl? Hoe draagt ze haar kapsel? In “Modekoningin Máxima” neemt royaltyexpert Josine Droogendijk een kijkje in de garderobe van onze nieuwe koningin.
“Modekoningin Máxima” gaat over:
– De kledingstijl van koningin Máxima. regelt ze alles zelf? Zijn er ontwikkelingen zichtbaar? Hoe gaat het tijdens buitenlandse reizen? Reist de kamenierster dan mee? 
– De verschillende ontwerpers
– Symboliek achter kleding
– Accessoires van koningin Máxima
– Kapsel en make-up van koningin Máxima
– Herdragen en vermaken van kleding
– Uitlenen van kleding aan familieleden en vriendinnen
– Juwelen van de koninklijke familie
– Eigen collectie juwelen

Modekoningin Maxima is een prachtige hardcover. De pagina’s zijn van mooi dik papier waardoor het boek een mooie luxe uitstraling krijgt.

Maxima is een modevoorbeeld voor mening vrouw. Er gaat geen outfit voorbij waarbij veel vrouwen lichtelijk jaloers zijn op Maxima. Dit met gevolg dat vrouwen in hun eigen kledingstijl een voorbeeld gaan nemen aan deze prachtige vrouw.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken en elk hoofdstuk heeft een mooie professionele uitleg die gevolgd word door een reeks prachtige foto’s. Zo zijn er hoofdstukken over de kapsels, positiekleding, juwelen, hoeden enz.

DSC00422

 

Het taalgebruik in het boek is zeer goed. Het boek is geschreven met de juiste termen waardoor de professionaliteit van Josine goed duidelijk word. Hierdoor leest het boek erg prettig en is het ook echt een boek en geen verslag in een magazine. De vormgeving van het boek is werkelijk waar prachtig en heel overzichtelijk. Je kan zien dat er veel tijd aan het boek is besteed en alle gegevens goed uitgezocht zijn en gecontroleerd.

DSC00423

Het boek is zeer boeiend geschreven waardoor zelfs de gewone Fashion liefhebbers het makkelijk kunnen volgen en het zeer interessant blijft.  In het boek is ook goed te zien welke stijl verandering Maxima ondergaan is. Zo zie je haar vanaf het prille begin omtoveren in prinses en uiteindelijk een prachtige koningin worden met een prachtig gezinnetje.

DSC00425

Tip: Als hele grote modefan en volger van Maxima zullen de meeste berichten en foto’s niet nieuw zijn. Echter is dit boek wel een prachtige verzameling van alles wat er op dit gebied over Maxima te vinden is.

De enige kritische nood is dat Josine niet geheel objectief schrijft. Maar voor mij wat dit totaal geen probleem. Het blijft natuurlijk een mode boek met ieder zijn eigen smaak.

DSC00424

 

Ik heb genoten van dit boek en zal het er zeker nog regelmatig uit de kast pakken om alleen al naar de prachtige foto’s te kijken.

Modekoningin Maxima is een Must Have voor alle Fashion volgers en alle Maxima volgers. 

SterSterSterLege sterLege ster

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *