Winter Boek Bloggers Borrel

Lieve lezers,

Vorige week donderdag was het weer zo ver. Het event dat ik vorig jaar super leuk vond. Dit jaar mocht ik tot mijn grote vreugde weer komen.
Zoals altijd was ik een beetje te vroeg en kon ik gezellig samen met Katja en Thirze wachten.

Toen we eenmaal naar boven mochten zocht ik snel een plekje vooraan. Vorig jaar had ik namelijk allemaal hoofden op mijn foto staan en dat vond ik natuurlijk jammer. Dus deze keer liet ik de kans niet ontglippen om vooraan te gaan zitten.

Net zoals vorig jaar was ook dit jaar de tafel weer flink gevuld. En ja… Wij hadden een hele grote pot met spekjes op tafel staan. Al snel was Judith van Biebmiepje de eerste om een spekje te pakken. En toen kon de rest natuurlijk niet meer laten om telkens een spekje uit de pot te pikken. Want ze zijn gewoon zo enorm lekker! We maakte de uitdaging dat hij aan het einde van de middag leeg zou zijn.. Of dat gelukt is lees je straks.

Lieve Dagmar heette ons allemaal welkom. En zag ze er niet prachtig uit! Het thema was Glitter en Glamour. Helaas hadden veel mensen zicht niet echt aan de dresscode gehouden maar sommige waren over de tip Glitter en Glamour! Helemaal leuk als je het mij vraagt!

Na Dagmar haar lieve woorden, die niet nodig waren want ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat wij allemaal super dankbaar waren dat we daar mochten zijn. Ging de middag/avond van start.
Om te beginnen deed ze even een voorstel rondje, normaal heb ik daar echt een hekel aan want het duurt lang is saai en de meeste ken ik al wel. Echter waren er deze keer heel veel verassende nieuwe gezichten. Maar ook uitgevers en boekhandelaren dat maakt het deze keer wel leuk om een voorstelrondje te doen.

De eerste spreker was Jeanette Ploeger, uitgever van De Fontein Romans en Spanning. Zij vertelde over Een leven na jou en Voor jou en over het tot stand komen van Jojo Moyes bij De Fontein. Mijn god wat vond ik het eng om te horen dat Jojo Moyes bijna niet vertaald zou worden. Gelukkig is Jojo Moyes nu een echte hit en deel ik net zo veel liefde voor haar boeken als deze vrouw.

Daarna vertelde Dagmar wat zij belangrijk vond in een recensie en wanneer een recensie goed is. Voor veel beginnende bloggers was dit heel erg nuttig. Maar ook voor mij was het een bevestiging van veel dingen en een aantal puntjes waarop ik mezelf nog wilde verbeteren werd nu die punten gewezen. Dus verwacht vooral de komende tijd meer mooie foto’s.

Daarna was het tijd voor Mireille van Hout zij presenteerde haar nieuwe roman ‘Ibiza land van liefde’ . In ‘Ibiza land van liefde’ staat het hippie-leven op Ibiza centraal. Zoals Mireille er over vertelde werd ik gelijk in het verhaal gezogen. Met mooie foto’s tijdens haar verhaal zat ik er al eigenlijk helemaal in. Het gaat dus niet lang meer duren voor ik dit boek ga lezen. Echter was ik vervolgens zo brutaal om aan Mireille te vragen of ze even wilde poseren met het boek in haar hand. Een vraag die ik nooit meer ga stellen. Want ze bewoog vervolgens zo veel dat het voor mij met mijn spiegelreflex niet mogelijk was een mooie foto te maken. *oeps*

Daarna was de beurt aan Claudia van der Werf, acquirerend redacteur bij de Fontein. Zij vertelde over het nieuwe boek Mea Culpa. Over dit boek had ik al een pers bericht gehad maar had het eigenlijk afgewezen omdat het boek me niet zo aan leek te spreken. Echter vertelde Claudia het zo vol passie dat ik verkocht ben inmiddels. Ik wil dit boek zeker lezen!

Vervolgens was het tijd voor een pauze met heerlijke broodjes en lekker hapjes. Gezellig werd er gekletst en gelachen onderling en zo heb ik weer wat nieuwe mensen van onder andere Bruna leren kennen. Het is altijd leuk om mensen nu eens in het echt te spreken in plaats van online.

Na de pauze was het de beurt aan Mel Wallis de Vries en Joris de Leur van uitgeverij de Fontein Jeugd. Nu moet ik even iets opbiechten. Ik heb nog nooit iets van Mel Wallis de Vries gelezen. Maar!! Daar gaat nu verandering in komen want haar nieuwste boek Schuld is gisteren op de mat gevallen. Door deze dame haar verhaal raakte ik helemaal enthousiast over haar boeken. En dus moest ik er natuurlijk een gaan lezen. Binnenkort dus een recensie van mijn eerste boek van Mel Wallis de Vries.

Daarna kwamen de dames van NOMIZO. Zij vertelde over een spelletje wat ze samen gemaakt en uitgebracht hadden. Met een aantal bloggers zijn ze dit spel ook gaan spelen. Ik moet toegeven dat het spel me nu niet echt aansprak. Het is meer iets voor over een jaartje of 10 vrees ik. Ik heb op avondjes nog genoeg gespreksstof dat ik een spel om samen in discussie te gaan iet nodig heb. Plus het deed met te veel denken aan de lessen debatteren en discussiëren op school.

Daarna was het traditiegetrouw tijd om een groeps foto te maken met alle aanwezig bloggers. Super gezellig om een foto met ons allemaal samen te hebben. Hebben jullie mij al gespot?

Helaas was het daarna tijd om te gaan. Het was een lange maar leuke dag en natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis!

1 boek uit de goodiebag had ik al dus deze is binnenkort te winnen hier op de site.

Ik kijk nu al uit naar de volgende BBB!

Liefs, Marjolein

Oh en de spekjes…. Helaas het is ons niet gelukt.

 

 

Lieve Dagmar heeft ook nog eens een Vlog gemaakt van deze dag bekijk deze hier:

https://www.youtube.com/watch?v=BSfcL6Mx9Lw

2 thoughts on “Winter Boek Bloggers Borrel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *