Film: Het Verlangen

Lieve lezers,

Een tijdje geleden schreef ik een recensie over het boek Het Verlangen. Dit boek komt voort uit de nieuwe bioscoop film Het Verlangen. Vorige week heb ik eindelijk de film gezien en vandaag deel ik graag mijn mening hierover met jullie.

Is de film echt zo goed als het boek? Je leest het hieronder.

Releasedatum: 23 maart 2017
Regisseur: Joram Lürsen
Duur:  90 min
Genre: Comedy
Hoofdpersonage:  Gijs Naber, Chantal Janzen

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden.

De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen.
De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

 

Zoals jullie weten heb ik erg genoten van het boek. Maar hoe ging de film dan zijn? Dat was natuurlijk de grote vraag. Nederlandse films vind ik over het algemeen niet echt super. Echter kan ik je nu alvast verklappen dat bij deze film dit niet het geval was.

De film is behoorlijk trouw aan het boek. Er zitten her en der wat kleine twists in de film maar over het algemeen hebben ze het boek exact gevolgd. Echter vond ik dat het boek wat meer diepgang had zoals dat vaak is bij boeken. In de film miste ik wat inforamtie die je in het boek wel had waardoor de diepere laag een klein beetje minder werd.

Het acteerwerk in de film is bijzonder goed. Ik zelf ben totaal geen fan van Chantal Janzen maar ik moet zeggen dat ze deze rol echt perfect heeft neergezet. Dit in combinatie met alle andere acteurs zorgt voor een film die het voor mij boven verwachtingen goed deed. Ook de setting en alles in de film klopt. Met natuurlijk hier en daar de toepasselijke grapjes zorgt het gewoon voor een goed geheel.

img_6154

Echter merkte ik wel dat in de zaal de film  niet helemaal goed op de doelgroep was toegespits. In de zaal waren er heel veel mensen die de film niet begrepen. En dan spreek ik zelfs over dat mensen niet eens begrepen dat ‘chantal’ de ‘fake’ auteur was. Ook zaten er voor veel mensen veel te moeilijke woorden in de film. Dit kon ik vooral merken uit de reacties in de zaal. Echter is de film wel geschikt om met je partner naartoe te gaan. De mannen die in de zaal zaten leken namelijk toch wel te genieten van de film.

De film was zeer vermakelijk en het was vooral leuk om een kijkje te hebben in de boekenwereld. Dit in combinatie met een plannetje waar we allemaal wel eens aan gedacht hebben maakt het tot een bijzonder leuke film. Dit met ook nog eens diepgang en de nodige emoties. En heel veel herkenbare punten voor de boekliefhebber en uitgever.

Denk dus niet dat deze film een andere flauwe Nederlandse film is. Want de diepgang en de dubble laag zorgen er zeker voor dat de film de moeite waard is.

SterSterSterSterSter leeg

Heb jij deze film al gezien?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *