Film: Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Lieve lezers,

Het is al weer even geleden maar inmiddels draait er weer een nieuwe Pirates of the Caribbean in de bioscoop. Niet helamaal 100% boek geralateerd maar voor dezef film/Disney maak ik graag een uitzondering.

Vandaag vertel ik je dan ook graag wat mijn mening over deze film is.

Releasedatum: 26 mei 2017
Regisseur: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Duur:  129 min
Genre: Fantasy
Hoofdpersonage:  Johnny Depp – Javier Bardem

In dit nieuwe avontuur strijdt de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow (Johnny Depp) tegen zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon.
Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Laat ik beginnen met dat ik me inmiddels oud voel. Ik kan me nog herinneren dat ik de eerste Pirates film zag doen ik nog op de basisschool zat. En ik vond hem toen stiekem best wel eng.
Zo door de jaren heen zijn er natuurlijk meer en meer Pirates films uitgekomen en toch kan je er niet omheen. Je moet ze zien. Dit in combinatie met dat ik een grote Disney fan maakt het al een film die ik moet zien.

Maar dan nu de film. Het is weer een echte Pirates film. Vol met grapjes, spanning, sensatie en emoties. Wat ik persoonlijk erg leuk vond is om de plaasten terug te zien waar ik de afgelopen vakantie ben geweest, maar dat ter zijde. Het is een prachtige setting goed gefilmd en de special effects zijn subliem. Dan is het acteer werk ook nog eens geweldig met alle oude bekende  gezichten.
Dit alles zorgt er voor dat het een plezier is voor het oog en de film geen seconde verveeld.

Het verhaal is goed en haalt een hoop oude verhalen mythes en legendes naar boven. Dit in combinatie met wat geschiedenis lessen zorgt voor een spannend avontuur waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Ik heb weer heel erg genoten van deze film zoals je kunt lezen en ik hoop stiekem dat er nog meer Pirates films komen. Al zou dit de laatste zijn.

 

Heb jij de nieuwe Pirates al gezien?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *