Tips om je leesdoelen 2017 te halen

Lieve lezers,

2017 begint al weer heel erg hard te gaan. Nog even en we kunnen volop van de zomer gaan genieten. Maar ook betekent dit dat onze leesdoelen al ongeveer halverwege moeten zijn.

Bij mij is dit echter nog totaal niet het geval en daarom heb ik voor mezelf een lijst gemaakt met hoe ik deze toch nog wil gaan realiseren. En deze tips die ik mezelf heb gegeven wil ik ook graag met jullie delen.

Boeken die je echt wil lezen
Zoals jullie zien krijg ik nogal veel boeken binnen. En misschien koop jij zelf wel heel veel boeken. Maar hoe zie je dan door de bomen het bos? Ik stuit er zelf vaak op dat ik een boek aan het lezen ben en er tegenop begin te hikken. Dit haalt het tempo enorm uit het lezen omdat dan ineens alles toch interessanter is. Daarom heb ik besloten vanaf nu die boeken even aan de kant te leggen een ander boek tussendoor te lezen en dan weer verder te lezen. Zo blijft het tempo er in zitten en beoordeel ik een boek niet om de mood die ik op het eerste moment had.
Gooi dat boek waar je maar in blijft hangen dus aan de kant en lees waar je zin in hebt.

Reken uit hoe veel pagina’s je wil lezen
Dit doe ik vooral met boeken die een deadline hebben. Maar als stok achter de deur ga ik nu weer beginnen met uitrekenen in hoe veel dagen ik een boek gelezen wil hebben. Ik deel dit aantal dagen door het aantal bladzijden. Dan weet ik precies hoeveel ik per dag moet lezen en dat houd er voor mij tempo in. En als er temp in zit is het plezier vaak ook groter omdat ik dan beter in het verhaal zit.

Welk doel wil je echt halen?
Stel voor jezelf vast wel doel van je goals lijstje je echt graag wil halen. Welke motiveert je en welke wil je echt graag afgevinkt hebben. Een lijstje kan er namelijk voor zorgen dat je er stiekem tegenop gaat hikken. Maar om iets er van af te vinken is een enorme motivatie. Zorg er dus voor dat je lekker iets af te vinken hebt zodat je in een vliegende vaart door wil.

Neem tijd
Dit is echt een dingetje waar ik meer rekening mee moet houden. Ik plan voor mezelf tijd in maar dan komt er altijd iets tussen. Soms moet ik gewoon echt even leren Nee te zeggen en gewoon gaan doen waar ik zelf zin in heb. (Of gewoon even de telefoon weg leggen). Gun jezelf dus wat leestijd en durf die ook te nemen.

Klets met vrienden
Dit is voor mij altijd enorm motiverend. Zo is bijvoorbeeld de Book Club ook echt een geweldige motivatie. Door het kletsen is het leuker om te lezen en wil ik ook alleen maar sneller en meer lezen om gezellig mee te blijven kletsen en genieten.
Heb je geen vrienden kijk dan eens naar alle leuke Facebook groepen waarin je gezellig met andere kunt kletsen.

 

Welke tips heb jij voor mij om mijn goals in 2017 nog te halen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *