Kinderboekjes om voor te lezen met dit weer

Lieve lezers,

Het is weer heerlijk warm en overal spelen de kinderen lekker buiten. Maar soms moeten ze ook even in de schaduw zitten en wat drinken.
Een ideale manier om dit te doen is door lekker samen een boekje in de schaduw te lezen met wat drinken en een ijsje.

Vandaag geef ik je dan ook tips voor kinderboekjes die je heerlijk kan voorlezen met warm weer.

Fien & Milo Samen op stap
Fien en Milo zijn dol op uitjes. Ze gaan samen naar de dierentuin en de kinderboerderij. Aan zee spelen ze lekker in het zand en in het park zien ze leuke eendjes. Op stap gaan met Fien en Milo is altijd een avontuur.
Een warm boekje over het grappige duo Fien en Milo, die herkenbare uitjes maken. Voor peuters vanaf 12 maanden, met de wereld van het kind als thema.

Een super schattig boekje met een aantal hele mooie en lieve verhaaltjes. Perfect om voor te lezen en even lekker samen te zitten. (De recensie van dit boek komt binnenkort ook online)

 

Woezel & Pip Hallo vakantie
Woezel en Pip gaan op vakantie met hun vriendjes uit de Tovertuin.
Ze spelen op het strand, bouwen zandkastelen en zoeken schelpen.
Dat is leuk!
Hallo vakantie!

 

Een super schattig en leuk boekje. Dat ideaal is om te lezen met lekker weer en net voor de vakantie. Lees mijn recensie nog even hier. 

 

Het eiland van Opa
Na zijn succesvolle prentenboek De kleine walvis verschijnt van Benji Davies nu Het eiland van opa, over het verliezen van een dierbare.
Het eiland van opa is prachtig en troostrijk boek en toont aan dat de mensen van wie we houden altijd bij ons in de buurt blijven – ook al zijn ze ver, ver weg.
Het eiland van opa is bekroond met de prestigieuze World Illustration Award 2015. Eerder ontving Davies voor zijn prentenboek De kleine walvis Oscar’s First Book Prize. Zijn werk wordt over de hele wereld uitgegeven

Een prachtig boek dat een van mijn favorieten is. Lees mijn recensie hier. 

 

Het mooiste visje van de zee
Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

Een prachtig boekje met een waanzinnig mooi avontuur. Want wie is er nu niet dol op het mooiste visje van de zee.

 

Welk boek lees jij graag voor met warm weer? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *