Recensie: Woezel & Pip Hallo vakantie!

Lieve lezers,

Het is al weer eventjes geleden dat we boekjes gerecenseerd hebben voor de aller kleinste onder ons. Gelukkig staat de kinderboeken uitgevers wereld niet stil en heb ik de komende tijd weer een paar leuke recensies in het vooruitzicht.

Vandaag een boekje dat bij elk kindje zijn/haar vriendjes hoort. Wezel & Pip en deze keer gaan ze op vakantie. Een ideaal boekje zo net voor de zomer. Maar is dit boekje net zo leuk als alle andere Woezel & Pip boekjes?

img_6038


Titel:
 Woezel & Pip Hallo vakantie
Auteur: Guusje Nederhorst
Verschenen:  juni 2015
Pagina’s: 24
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Uitgever: Leopold


Woezel en Pip gaan op vakantie met hun vriendjes uit de Tovertuin. 
Ze spelen op het strand, bouwen zandkastelen en zoeken schelpen. Dat is leuk!
Hallo vakantie!

  Koop bij bol.com

Dit is de eerste keer dat ik een boekje in het langwerpige maatje van Woezel & Pip heb. Ik moet zeggen dat dit maatje me veel meer bevalt dan de voorgangers die ik heb van Woezel & Pip. Doordat het boekje wat breder is komende tekeningen heel mooi uit en leest het makkelijker voor aan meerdere kindjes tegelijkertijd.
Het boekje is wel zoals altijd een mooie hardcover met stevige glanzende pagina’s. Hierdoor kan ook dit boekje weer honderden keren overnieuw gelezen worden. En hoef je niet bang te zijn dat er pagina’s scheuren.

Dit boekje is ook het schattigste en fleurigste van alle Woezel & Pip boekjes die ik tot nu toe gelezen heb. Door de zomer mogen de kleurtjes natuurlijk wat extra en past het er heel goed bij. Maar ook alle diertjes die je op vakantie tegen komt zijn enorm schattig.

img_5899

Vakantie gaan kan natuurlijk op veel manieren. En dat wisten de kindjes mij dan ook heel goed te vertellen. Daar waar de een in een tent heeft geslapen ging de andere naar een hotel of allebei. Door dit boekje kwamen er dus ook een hele hoop vakantieverhalen omhoog die de kinderen zich nog wisten ter herinneren.

Naast al het bekende was dit natuurlijk super leuk om te horen van elkaar en hoe de kinderen zelf begonnen te wijzen en meer te vertellen.

img_5897

Ook gaan Woezel & Pip natuurlijk lekker naar het strand. En daar is elk kindje natuurlijk wel eens geweest. In het zand spelen en in het water dat kende ze allemaal. Volgens mij had elk kindje na het lezen van dit boekje weer zin om naar het strand te gaan.

Maar ook de manier van hoe je naar je vakantie adres komt word in dit boekje besproken. En het mooiste is is dat het boekje de mogelijkheden uitleg. En dat maakt het voor de kinderen dat er een wereld open gaat. Want niet elk kind heeft gevlogen of op een boot gezeten. Echter wisten de kinderen mij wel te vertellen dat ik op mijn laatste vakantie met de auto, het vliegtuig en de boot was geweest. Maar wie er nu met een raket was geweest (dat voorkwam in het boekje) dat wist niemand.

img_5894

Samengevat is dit boekje gewoon enorm leuk om te lezen. Het belicht alle punten van vakantie en dat maakt de reis die in de toekomst gaat komen leuk maar haalt ook oude vakantie herinneringen naar boven.

Dit in combinatie met de altijd leuke Woezel & Pip de kleine grapjes en de vrolijke kleurtjes maakt dit boekje een feest.

Zoals je wel kunt lezen is dit boekje op dit moment dus mijn favoriete Woezel & Pip boekje.

 SterSterSterSter Ster

Wat is jullie favoriete Woezel & Pip boekje?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *