Recensie: 13 Reasons Why

Lieve lezers,

Je kan het niet gemist hebben, de nieuwe hit sensatie 13 Reasons Why. Een nieuwe heftige serie op Netflix die de gemoederen (en theorien) hoog houden.

Eindelijk heb ik de laatste aflevering van deze serie kunnen zien en wil ik jullie er vandaag graag alles over vertellen.

First episode date: March 31, 2017
Network: Netflix
Adapted from: Thirteen Reasons Why
Program creator: Brian Yorkey
Executive producers: Diana Son, Tom McCarthy, Joy Gorman
StarsDylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro 
Newcomer Katherine Langford plays the role of Hannah, a young woman who takes her own life. Two weeks after her tragic death, a classmate named Clay finds a mysterious box on his porch. Inside the box are recordings made by Hannah — on whom Clay had a crush — in which she explains the 13 reasons why she chose to commit suicide. If Clay decides to listen to the recordings, he will find out if and how he made the list. This intricate and heart-wrenching tale is told through Clay and Hannah’s dual narratives.

Koop bij bol.com

 

De serie gaat over Hannah die zelfmoord heeft gepleegd. En hiervoor heeft ze tapes met 13 redenen waaorm achter gelaten. Deze tapes heeft ze verstuurd naar alle mensen die schuldig zijn aan haar dood.
Ik hoef denk ik niemand uit te leggen dat dit een heftig onderwerp is. Het bedrukt voornamelijk hoe veel impact ‘ kleine’ dingen kunnen hebben. En dat is dan ook direct de hele boodschap van de serie. Die ik in dit geval wel kan verklappen. Je weet niet wat er in iemand zijn/haar leven afspeeld en kleine dingen die voor jou onbenullig zijn kunnen grote impact hebben op andermans leven.

Maar dan nu terug naar de serie en mijn mening er over..
Ik heb stiekem een beetje een haat liefde verhouding met deze serie. Als ik keek kon ik niet stoppen met kijken maar als ik eenmaal gestopt was met kijken was het niet heel moeilijk om niet te kijken.

De reden waarom het vrij makkelijk was om niet direct weer verder te gaan kijken was dat de serie soms wat langzaam ging voor mij. Dit hoort 100% bij wat de serie wil laten zien en wat er gebeurd is maar het was erg makkelijk om daardoor even af te hangen en het spanning/ik moet verder kijken het tempo er uit te halen. Echter als ik aan het kijken was was het direct een aantal afleveringen achter elkaar.

Verder kan ik niet zeggen dat het zo extreem schokkend was. Het einde zag je bij het begin al aankomen maar het was zeker indrukwekkend om te zien. Het volle bak huilen dat de meeste mensen doen kan ik ook niet echt over mee praten. Ja ik heb echt wel een klein traantje moeten laten maar het was niet volop snikken. Ook de verborgen dingen die je later kippenvel geven maken het toch wel extra bijzonder. Maar deze moet je maar even zelf opzoeken.

Samengevat is de serie indrukwekkend en zeer belangrijk dat hij gekeken word. Echter is het her en der wel wat traag maar dit heeft allemaal een doel voor het einde.
Deze serie is niet geschikt voor de hele jonge kijker maar zeker wel voor de middelbare scholier. Een belangrijk verhaal dat verteld moet worden en waar je nog lang aan zal denken.

SterSterSterSterSter leeg

Heb jij deze serie al gezien?

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: 13 Reasons Why

  1. Ik vond hem juist mooi en absoluut niet traag! Ik vond het een prachtig verhaal, dat geweldig verfilmd is. Ook al is het boek wel evht heel anders
    En hier ook geen tranendal. Maar wel wat traantjes moeten wegpinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *