Film: Rougue One: A Star Wars Story

Lieve lezers,

Alle Star Wars fans kunnen weer opgelucht ademhalen en naar de bioscoop rennen. Er draait namelijk weer een nieuwe Star Wars film in de bioscoop. Afgelopen donderdag ben ik hem gaan bekijken en vandaag wil ik jullie graag alles over deze film vertellen.

Titel: Rougue One: A Star Wars Story
Regie: Gareth Edwards
Verschenen: 15 december 2016
Duur: 134 minuten
Cast: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk
Genre: Actie Avontuur Fantasy

Lucasfilm presenteert Rogue One: A Star Wars Story, de eerste stand alone-film in het Star Wars universum.

Rogue One gaat over een groep rebellen met de missie om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Dit belangrijke moment op de Star Wars-tijdlijn is allesbepalend. Lukt het de rebellen het sterrenstelsel te redden?

Nu moet ik als eerste bekennen dat ik geen enorme Star Wars fan ben maar dat ik ook zeker geen niet fan ben. Ik kan enorm genieten van de films en vind Star Wars zeker geweldig. Maar ik ben niet in de categorie van verkleed naar de bioscoop. Al vind ik het helemaal geweldig als sommige dat doen omdat ze er echt prachtig uit zien.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin niet zo goed wist wat ik met deze film aan moest. Ik kon hem namelijk niet echt ergens in plaatsen. Want hoe gingen ze een stand alone doen en waar zou hij dan in het verhaal passen?
In dit opzicht heeft de film me al aan alle kanten doen verbazen. Het paste eigelijk heel goed en je kunt deze film het beste rangschikken voor de 4e film (de originele nummer 1 dus)

Het verhaal is ijzersterk. En alle special effects zijn prachtig. Aan alles in deze film lijkt gedacht te zijn en ze hebben een mooie puzzel van de film gemaakt. Waarom een puzzel zal je denken, je hebt namelijk gedurende de 4e film niet echt vragen. Maar nu  Rougue One er is beantwoord het vragen die je nog niet had. Daarmee maakt het de puzzel extreem compleet. Gedurende de film zit je dan ook de hele tijd om oh ja wouw inderdaad! Dit in combinatie met het geweldige acteerwerk en de prachtige vormgeving maakt de film heel erg Star Wars waardig.

De film is echt een los staand verhaal die prachtige aansluiting  vind op de rest van de serie. Je kan hem goed bekijken als je weinig kennis hebt over Star Wars. Zolang je weet dat The Force is een Jedi en wie Darth Vader is kan je de film bekijken.

Toch waren er een paar punten die ik even met jullie wil delen voor als je hem gezien hebt. Vooral in het begin miste ik iets. Het begon namelijk zomaar gewoon. En op het einde dacht ik alleen maar Serieus?? Iedereen??

Al met al is Rougue One: A Star Wars Story een heel erg goede film die het bekijken meer dan waard is. Ik hoop op recht dat Lucasfilm/Disney nog meer van deze side stories gaat maken.

 

Heb jij de film al gezien?

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *