Boeken om de week mee te beginnen

Lieve lezers,

Het is al weer laat op de zondag avond. De nieuwe weet staat weer voor de deur, voor sommige een drukke werkweek voor andere een drukke  schoolweek en voor weer andere lange dagen thuis. Maar voor iedereen die deze week graag wil beginnen met een goed boek heb ik een aantal tips op een rijtje gezet.

Gelukkig zijn moet je durven

Schermafbeelding 2015-11-08 om 21.13.21

Coach Rosalinda Weel geeft in Gelukkig zijn moet je durven praktische en inspirerende oefeningen voor het verwerven van innerlijk geluk. Als meditatie- en yogadocente heeft ze veel mensen geholpen om uit het dal te klimmen, in hun kracht te komen staan en belangrijke keuzes te maken om gelukkig te zijn. Ze schreef dit boek om de lezer te helpen hetzelfde te doen. Het ware gelukkig zijn, is te vinden door te luisteren naar de diepere verlangens die leven in het hart – en door het leven in eigen hand te nemen.

Boy 7

Schermafbeelding 2015-11-08 om 21.20.45

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid. Mijn ogen dwaalden langs de spiegel die boven de wastafel hing. Ik ving een flits op van een jongen met blond haar dat alle kanten uit piekte. Met een schokje besefte ik dat het mijn eigen spiegelbeeld was. Is er iets? vroeg Lara. En of er iets was! Ik had mezelf niet herkend.

Portret van een vrouw

Schermafbeelding 2015-09-17 om 13.50.00

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…
Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Lees de recensie hier.

Once upon a time tale (Engels)

Schermafbeelding 2015-11-08 om 21.24.56

In Storybrooke, Maine, Emma Swan and Mary Margaret Blanchard are friends and roommates. They’re united in their mission to make life better for Henry, Emma’s young son, who has been raised by Storybrooke’s vicious mayor, Regina Mills. However, things are not as they seem, for all those in Storybrooke are fairy-tale characters exiled from their enchanted land by an evil curse.

Welk boek willen jullie gaan lezen?

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Boeken om de week mee te beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *