Boeken om vandaag buiten te lezen

Lieve lezers,

Vandaag wordt een prachtige dag. Het zonnetje gaat schijnen en het wordt 25-27 graden. Meer redenen om snel naar het strand te rijden of in je tuin te gaan zitten heb je niet nodig. Maar misschien heb nog wel wat tips nodig met dingen die je vandaag kan gaan lezen. Daarom heb ik speciaal voor deze mooie zomerse dag een fijn lijstje gemaakt.

Luchtkussen 
Lieke van der Steen (ik-figuur) is 33 en sinds lange tijd weer single. Ze woont samen met haar puberende dochter Merel; om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien zoekt Lieke een baan. Via haar beste vriendin kan ze terecht bij Personal Whatever, een bureau dat rijke Gooise vrouwen van allerlei diensten voorziet, zoals een dieetcoach en een kledingstylist. Wanneer Lieke onverwacht alleen aan het roer van het bedrijf komt te staan, blijkt dat Personal Whatever zich diep in de rode cijfers bevindt. Aan Lieke de taak het bureau een financiele boost te geven, wat niet handig uitkomt, aangezien ze ook worstelt met de gevoelens voor haar nieuwe buurman Bram en de dementie van haar moeder. Deze derde roman van de schrijfster is net als de voorgangers ervan erg vrolijk van toon en laat zich gemakkelijk lezen. De hoofdpersonen zijn sympathiek en het extravagante Gooise leven wordt met veel spot beschreven. Kleine druk.

 

De Kroon
Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! 

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. 

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

 

Gossip & Gucci 

Als Bette een baan krijgt bij een superhip prbureau, maakt ze van de ene op de andere dag deel uit van de jetset van Manhattan. Maar al snel worden de eerste scheuren zichtbaar in dit idyllische plaatje: als speeltje van een notoire playboy verschijnt Bette in alle roddelbladen. En haar familie en vrienden zijn minder gelukkig als Bette, die zij zo goed dachten te kennen, ineens op een kloon van Paris Hilton begint te lijken. De redding komt uit onverwachte hoek.

 

 

Inferno
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en hij raakt verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen… 
In zijn fenomenale bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool vermengde Dan Brown op meesterlijke wijze geschiedenis, kunst, codes en symbolen met een razend spannend verhaal. Met Inferno bevindt Brown zich op vertrouwd terrein en heeft hij zijn gewaagdste boek tot nu toe geschreven.

De Meryl Streep filmclub

Isabel, June en Kat hebben elkaar jaren niet gesproken als hun moeder en tante Lolly vraagt of ze naar huis komen. Opeens bevinden de drie vrouwen zich in hun oude zolderkamer, van elkaar vervreemd en op het punt de vrouw te verliezen die altijd voor hen klaarstond: Lolly. En die eist bovendien dat ze elke vrijdag samen Meryl Streep films kijken. Maar dankzij de filmavonden kunnen Isabel, June en Kat hun geheimen weer delen en vinden ze de kracht om er voor Lolly te zijn.

 

Welk boek ga jij vandaag lezen? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Boeken om vandaag buiten te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *