Recensie: Grote kleine leugens

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een spik splinter nieuw boek. Deze keer een boek binnen de Blogtour van AW Bruna.

Titel: Grote kleine leugens
Auteur: Liane Moriarty
Verschenen: juni 2016
Pagina’s: 448
Uitgever: AW Bruna


Koop bij bol.com

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn… 

Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners. 

Het eerste dat opvalt aan dit boek is de prachtig prachtige cover. Wat is hij mooi bijzonder en vooral een eye-catcher. Over het papier kan ik helaas niet veel zeggen omdat ik een voorpublicatie heb gelezen. Maar het lettertype was wel ideaal. Niet te groot niet te klein gewoon goed.

IMG_3889Het boek begint direct spannend. Er speelt zich iets af waardoor je meteen meer wil weten. Want hoe zit het in elkaar. Vervolgens krijg je daarna een hoop heen en weer geklets over mensen die er iets over willen zeggen. Daarna krijg je een blik in het leven van een aantal hoofdpersonages. Je krijgt te lezen wat er zich allemaal voor die gebeurtenis heeft afgespeeld.

Het boek heeft op een bijzondere manier een inkijkje in de wereld van het schoolplein. Juist ja die wereld waar alle ouders op het schoolplein een beetje bang voor zijn. Door de ijzersterke personages en de heerlijke schrijfstijl wordt het boek zelfs misschien wel een beetje te realistisch en hier en daar misschien wel een beetje pijnlijk.
In het verhaal wijzen veel vingers naar elkaar waardoor je heel de tijd met een bepaalde gedachtegang mee wilt gaan. Echter blijft het tot het einde spannend hoe het verhaal nu in elkaar steekt.

Dit boek is kort samengevat een ijzersterk boek met een heerlijke spanning.
Lees alvast een stuk van dit boek hier.

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Wil jij dit boek lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *