Tips om boeken te lezen met een laag budget

Lieve lezers,

Helaas hebben steeds meer van ons er mee te maken. Niet genoeg geld hebben om boeken te lezen.
Omdat dit natuurlijk heel erg spijtig is en ik jullie helaas niet allemaal gratis boeken kan/mag toesturen heb ik een lijstje gemaakt met tips om toch nog lekker te kunnen lezen voor weinig geld.

De Bibliotheek
Jep een beetje een open deur. Maar voor de echt grote boekenverslinder met een groot gezin is dit de is ideale oplossing. Zo kun je voor een relatief klein bedrag per jaar toch heel erg veel boeken lezen. Ook is het voor kinderen en voor jezelf natuurlijk heerlijk om in een bibliotheek rond te dwalen.
Heb je toch nog geen geld voor een abonnement kun je natuurlijk altijd lekker in de bibliotheek gaan zitten lezen. Het enige risico is dat je boek uitgeleend word voor jij het uitgelezen hebt.

Goedkope boekenwinkels 
Je hebt ze in elke stad wel zitten. Goedkope boekenwinkels daar kun je spik splinter nieuwe boeken voor een prikkie kopen. De boeken zijn al wel iets ouders maar zo kun je toch nog de toppers voor een aanzienlijk lagere prijs kopen. Zo had ik zelf laatst bij de boekenvoordeel een boek voor 1,99. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.  Maar neem zeker ook eens een kijkje bij de Kruitvat Trekpleister of Action. Vergeet ook niet je locale boekhandel over te slaan want die hebben vaak een bak met aanbiedingen buiten staan.

MiniBieb
Geen geld voor de bibliotheek en wil je toch boeken lenen om mee naar huis te nemen? Ga dan bij je in de buurt op zoek naar een minibieb. Minibiebs worden beheerd door een paar superhelden die hun boeken ter beschikking stellen voor iedereen. Een heel tijd geleden schreef ik hier al eens een artikeltje over. Lees deze nog even hier.

Boekenfestijn
De meeste boekenliefhebbers kennen het inmiddels al wel het boekenfestijn. Een event wat door Nederland en België reist om iedereen aan goedkope boeken te helpen. De boeken zijn over het algemeen wat ouder maar daardoor wel een heel stuk goedkoper. In hun folder kan je altijd de top aanbiedingen lezen. Echter wil ik je nog wel een belangrijke tip mee geven. Neem je telefoon mee met de bol.com prijs scanner. Sommige boeken die op het Boekenfestijn liggen zijn duurder dan ze op bol.com zijn. Altijd dus even de prijs controleren.

Kringloop/Rommelmarkt
Ik zelf ben hier geen fan van omdat ik liever nieuwe boeken heb. Maar dit is wel de plek om boeken op de kop te tikken. Door even rond te snuffelen kan je altijd wel een mooie boek voor een mooi prijsje vinden.

Online
Bijna al mijn koopjes haal ik online. Er zijn sites die licht beschadigde boeken verkopen. Zoals de boekenkraam. Maar zelf kijk ik heel erg graag in de koopjeshoek van bol.com. Hier kan je kiezen in welke prijscategorie je een boek wil zoeken. Zo kom je boeken tegen die je normaal nooit tegen zou komen.

 

 

Waar haal jij je koopjes vandaan? 

Liefs,  Marjolein

5 thoughts on “Tips om boeken te lezen met een laag budget

  1. Wij hebben ook zo’n minibieb bij de buurtwinkel. Zo tof! Sinds kort kom ik met mijn dochters ook in de bieb. Ben zelf nog niet lud, maar denk wel dat ik dat ga regelen. Mijn boekenkasten zijn nu propvol, dus boeken kopen mag even niet ?

  2. In de zomer ( nu staan er al jeugdboeken in, vanaf 1 juli ook volwassenen boeken) heb je ook de app de vakantiebieb
    Kan je 2 maanden lang een selectie gratis boeken lezen via de app. De labyrinth renner staat er nu bijvoorbeeld op.

  3. Voor kinderboeken kan je een zwerfstation van Kinderzwerfboek opzoeken, soort minibiebs. Kijk op de website kinderzwerfboek.nl voor de locaties. Superleuk!

  4. Ik ga heel vaak naar de bib, en ik zou het niet anders willen. Natuurlijk kan ik de geweldige boeken niet houden, maar als ik al mijn boeken zou kopen, zou ik de sfeer en het gebouw missen. Ik kom daar veel te graag

  5. Ik zoek ze meestal op rommelmarkten. Koop zelden een nieuw boek omdat mijn budget niet toereikend daarvoor is. Meestal zijn ze juist van de rommelmarkt ook nieuw..tenminste daar let ik dan wel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *