Stacking The Shelves week 22 – 2016

Lieve lezers,

Nieuwe (zonnige) week. Nieuwe Stacking The Shelves. Deze week zijn er weer een paar pareltjes binnen gekomen. Hoera!
Mocht het je misschien al opgevallen zijn. De Stacking The Shelves worden wat kleiner. Dit omdat ik helaas minder tijd heb om te lezen omdat ik erg druk ben met andere dingen. En door mijn hooikoorts zo veel last heb van mijn ogen dat lezen vaak heel lastig is.

IMG_7801

Voor Jou
Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Mijn lievelingsboek (in de categorie roman). Dit boek heeft mijn hart veroverd. Echter heb ik nog geen recensie online staan van dit boek, dit omdat ik dit boek las voor ik het blog begon. Maar nu de film editie op de mat is komen vallen ga ik hem snel herlezen en een recensie schrijven.

Vermist 
Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist. Gemiddeld 14 daarvan komen nooit meer terug… Soms verandert je leven in een fractie van een seconde. Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost. Karen ondervindt dat een vermissing niet alleen een emotionele nachtmerrie is, maar ook een financiële angstdroom. De zorgen en slapeloze nachten beginnen langzaam hun tol te eisen. Hoe hard ze ook haar best doet om de waarheid te ontkennen en vol te houden dat Joost nog in leven is, wijst alles erop dat hij voorgoed verdwenen is. Totdat Karen een telefoontje krijgt van iemand die beweert Joost gezien te hebben, levend en wel.

Dit boek lijkt me echt een zinderende thriller om heerlijk in het zonnetje te lezen.

Wine Folly
Een essentiële, hippe gids voor een nieuwe generatie wijndrinkers en -liefhebbers, van de makers van de award-winning website WineFolly.com Rood of wit? Cabernet of Merlot? Licht of vet? Welke wijn te combineren met welk gerecht? Het drinken van goede wijn is niet moeilijk, maar het vinden van goede wijn vereist een dieper begrip van de fundamentals Wine Folly – Hét curusboek voor iedere toekomstige vinoloog zal je helpen orde in de chaos van dit alles te scheppen in een uniek, visueel wijnboek, vol kleurrijke infographics, handige verwijzingen en tabellen. Wine Folly geeft antwoord op vragen als: – Gedetailleerde smaakprofielen van populaire en onder-de-radar-wijnen – Methoden voor het proeven van wijn en het identificeren van smaken – Een wijn-regio-sectie met gedetailleerde kaarten – Praktische tips en trucs voor het serveren van wijn – Een handleiding voor het combineren van eten en wijn. Boordevol informatie en aanmoediging zal Wine Folly je wijnen leren herkennen, selecteren en waarderen.

Persoonlijk ben ik dol op wijn en wil ik er altijd graag mee over weten. Dit boek lijkt me daar het perfecte boek voor. Binnenkort dus de recensie.

 

Welk boek willen jullie graag lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *