Recensie: App Recolor

Lieve lezers,

Steeds meer van ons zijn dol op kleurboeken. Maar kleurboeken kan je helaas niet altijd bij je hebben met een groot assortiment aan kleurtjes. Om alle mensen die soms hun kleurboek missen toch blij te maken is er nu een app genaamd Recolor. Ik probeerde hem uit en wil jullie er vandaag graag meer over vertellen.

Image-1

Recolor is een app die je kunt downloaden vanuit je App Store. Hij is gratis maar niet elke tekening is gratis. Dat is gelijk het eerste en enige nadeel aan deze app. Je hebt een hoop tekeningen gratis maar sommige hele mooie moet je voor betalen. Echter heb je van deze betaalde selectie wel elke dag 1 gratis tekening.
Je hebt verschillende tapbladen zodat je altijd goed duidelijk weet of je een gratis of een betaalde tekening aan het zoeken bent. Ook krijg je nettjes een melding als je toch per ongeluk een betaalde aan klik of je deze wilt kopen of niet.

IMG_7795  IMG_7794

IMG_7793In de app klik je de tekening aan die je mooi vind en dan kan het kleuren beginnen. Onderin je beeldscherm vind je meerdere kleuren palletten waarbij je zelf kunt uitkiezen welke je gaat gebruiken. Ook kun je tijdens het kleuren nog wisselen van pallet zodat je optimaal kunt genieten.

Met je gekozen pallet kan het kleuren gaan beginnen. Je selecteert met je vinger de kleur en met die kleur ga je dan aan de slag. Je klikt op dat deel dat je graag in die kleur ingekleurd wil hebben. Zodra je het hebt aangeklikt verandert het hele oppervalk in die kleur. Een beetje zoals  de emmer verf in paint werkt.

Natuurlijk zie je ook al direct dat er in sommige tekeningen hele kleine oppervlakken zitten. Deze kun je makkelijk bereiken door gewoon in te zoomen zoals we dat altijd doen op onze telefoon. Door met duim en wijsvinger groter te maken. Uitzoomen werkt ook op dezelfde manier zoals we gewent zijn.
Hierdoor kun je heel secuur te werk gaan en dat verhoogt natuurlijk het plezier.

Wanneer je klaar bent met kleuren kun je de afbeelding direct naar je foto galerij opslaan of posten op social media vanuit de app.
Ook slaat deze app al je tekeningen op die nog niet af zijn maar ook die al wel af zijn. Zo kan je in de app door je eigen bibliotheek scrollen. En kun je zo verder gaan waar je was gebleven.

Ik moet zeggen dat elke keer als ik aan een tekening begin ik eigenlijk weer direct verslaafd ben. Als je eenmaal begint wil je de tekening af hebben omdat je graat het eindresultaat wil zien.
Nu had ik zelf in het begin zo iets van: Maar het is kleuren alla paint dat is toch niet leuk. Maar juist omdat het zo secuur en fijntjes is allemaal is dat heel erg leuk. Je kleurt nu wel niet netjes met een potloot/pen of stift maar je bent wel heel secuur van iets dat zwart wit is een kleur aan het maken.

Nu is het natuurlijk niet zo ontspannend als gewoon kleuren maar het is zeker ideaal voor als je onderweg bent en je even verveelt.
Kortom de ideale app voor als je even ergens moet zitten wachten en lekker wilt ontspannen.

Wie gaat deze app nu direct downloaden? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: App Recolor

  1. Ik ga hem zeker downloaden. Een van de mensen die de laatste tijd helemaal gek is van kleuren, dat ben ik. Iedere vrije minuut wil ik achter een plaat kruipen, maar ja, op het werk gaat dat wat lastiger in de pauzes, dan zou deze app een uitkomst zijn. Ik heb er nu wel een, maar dan moet je de kleurtjes weer allemaal bijkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *