Boektober inspireert

Lieve lezers,

Boektober is al een paar dagen in volle vaart van start gegaan. Boektober is voor mij vorig jaar een enorm succes geweest. Ik had een enorme leesflow daardoor de blog ook weer een heerlijke flow had. Maar hoe gaat me dat dit jaar af en waarom inspireert Boektober me eigenlijk?
Vandaag vertel ik je mijn ervaring en waarom Boektober mij inspireert.

IMG_0455

Seizoen
Natuurlijk heeft het seizoen een flinke vinger in de pap. Buiten word het weer regenachtig en koud. Dat zorgt er bij mij altijd voor dat ik eerder met een boek op de bank kruip. Maar ook dat het eerder donker is zorgt er voor dat ik me meer kan ontspannen bij kaarslicht. Zolang het licht is kan ik namelijk nog 100 dingen doen en zodra het donker word denk je automatisch: Tijd voor rust.

Uitdaging
Ik vind het vooral leuk om mezelf 1 maand lang uit te dagen. Vooral omdat het idee van iemand anders afkomstig is is dat een extra uitdaging. Je kan namelijk trots zijn op jezelf en dat delen met een ander. Dit zorgt er voor dat ik eerder mijn boek op pak dan nog een keer Facebook af ga struinen.

Bloggen
Jep, zelfs voor het bloggen inspireert Boektober me enorm. Waarom precies is lastig uit te leggen maar door al het lezen de liefde voor boeken het weer en jullie die meer de site bekijken in de herfstdagen gaat alles ineens vanzelf. Ik hoef niet na te denken over artikelen. Ik moet juist eerder kieskeurig zijn. De leuke foto’s komen ineens vanzelf en kosten totaal geen moeite. Jullie lovende reacties daar op hebben tot gevolg dat ik nog meer ge├»nspireerd raak en alles nog makkelijker gaat.

Elkaar
Doordat super veel mensen nu enorm enthousiast zijn over Boektober zie ik overal om me heen prachtige stapels. Het valt me ook op dat veel mensen dezelfde boeken willen gaan lezen en hierdoor krijg ik nog meer het samen gevoel. We lezen samen en je hoeft je dus ook niet schuldig te voelen dat je de hele dag hebt zitten lezen.

Najaarsboeken
Natuurlijk komen er op dit moment ook nog eens heel veel boeken uit. Boeken waar ik al heel lang op heb zitten wachten en nu eindelijk eens mag gaan verslinden. Dat zorgt natuurlijk voor nog meer leesplezier en nog meer motivatie en inspiratie.

 

Waarin inspireert Boektober jullie?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *