Recensie: Kolletje & Dirk – Opa en Oma voor altijd jong

Lieve lezers,

Vandaag is de kinderboekenweek van start gegaan met het thema Voor Altijd Jong. Binnen dit thema heeft uitgeverij L.s.

Titel: Kolletje & Dirk – Opa en Oma voor altijd jong
Auteur: Pieter Feller & Natascha Stenvert
Verschenen:  september 2016
Pagina’s: 32
Uitgever: L.s.
Leeftijd: vanaf 2 jaar

  Koop bij bol.com

Nieuwe Kolletje-verhalen van Pieter Feller en Natascha Stenvert voor de Kinderboekenweek 2016: over opa’s en oma’s. In dit boek beleven Kolletje en haar vriendje Dirk avonturen met Kolletjes grootouders. Kolletje heeft twee oma’s en twee opa’s. Zo heeft ze opa Snor en oma Orselia. En dan zijn er ook nog opa Kees en oma Katharina. En ze vindt ze allemaal even lief! Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich, want ook opa’s en oma’s kunnen soms een beetje magie gebruiken… 

Wat een feest. Twee Kolletje & Dirk boeken vlak op elkaar.
Zoals we geweld zijn van deze serie zijn het weer handzame boekjes met stevig,, glad papier waar ook niet snel vlekken of iets op komen te staan. Weer heerijk kindvriendelijk zoals altijd.
De plaatjes zijn ook in dit boekje weer enorm kleurrijk schattig en vooral heel erg mooi.

IMG_0446

Deze keer heb ik het boekje gelezen met 4 kindjes. Leeftijden tussen de 2 en (bijna) 4 jaar.
Het was voor de kindjes weer eens hoog tijd om samen even rustig een boekje te gaan lezen dus kropen we gezellig op de bank om dit boekje te gaan lezen.

Allereerst is het onderwerp Opa en Oma voor elk kindje heel herkenbaar en natuurlijk dat zorgde er voor dat de aandacht gelijk gewekt was.
De verhaaltjes zijn deze keer wisselend tussen kort en wat langer. de wat langere verhaaltjes waren voor de wat jongeren kindjes iets te lastig maar voor de oudste prima om te begrijpen en de aandacht er bij te houden.
Omdat de onderwerpen zo herkenbaar zijn werd er heel aandachtig geluisterd en ook heel veel gelachen. Dingen als bij opa en oma logeren of samen met opa en oma eten was voor de kindjes heel herkenbaar en daarom ook extra leuk om over te lezen.

IMG_0443

De magie van Kolletje gaf hier natuurlijk nog een extra laag aan. Want kwam alles nu goed door haar toversokken of niet? Dat is de grote vraag die de kinderen nu hebben.
Vooral omdat alle momenten realistisch zijn en voor kinderen bijna dagelijkse kost zijn maakt dit boekje bijzonder. Het is namelijk over kindjes die een leven hebben net zoals zij hebben. Ook voor de kindjes is het fijn om te lezen over dingen die gewoon normaal zijn.

Dit boekje past natuurlijk ook heel goed binnen het thema van de kinderboekenweek. En is een kleine ode aan alle lieve Opa’s en Oma’s.
Extra leuk om voor te lezen voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

IMG_0447

Omdat het boekje weer een groot feest was om te lezen en je er extra lang van kunt genieten omdat het zo veel verschillende verhaaltjes zijn is dit boekje weer een succes geworden waar we nog vaak uit zullen gaan (voor)lezen.

Lezen jullie genoeg voor?

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *