Leestips voor Halloween

Lieve lezers,

Halloween staat voor de deur en ik merk dat we ineens allemaal massaal ons op de Halloween achtige boeken werpen. Super leuk natuurlijk maar het is stiekem ook wel een beetje lastig om leuke Halloween achtige boeken te vinden.
Daarom heb ik een lijst voor je samengesteld waarmee je heerlijk kan gaan “griezelen”. Pak dus een dekentje je pompoenen kaasjes en deze lijst om heerlijk te gaan genieten.

IMG_0724

Witches of east end
The three Beauchamp women-Joanna and her daughters, Freya and Ingrid-live ordinary lives in mist-shrouded North Hampton, out on the tip of Long Island. All three are harboring a centuries-old secret: They are powerful witches forbidden to practice magic. But right before Freya’s planned wedding to wealthy Bran Gardiner, a mysterious and attractive man arrives in town and makes Freya question everything. When a young woman turns up dead, it soon becomes clear to all three that it’s time to dust off their wands and fight the dark forces working against them. 

Dit verhaal is een soort remake van Charmed. De serie is dit ook, maar ondanks dat is het echt geweldig om te lezen en de tv-serie te zien.

Lockwood & Co
Overdag is er niets aan de hand. ‘s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn… Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven.

Nu voor ook nog eens een geweldige prijs (klik op de roze link voor de prijs). Een super spannend beetje griezelig boek. Maar gelukkig voor angsthazen zoals ik niet te eng. Lees mijn recensie nog even hier.

HEX
Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…

Een boek dat ik heel graag wil lezen. Maar eigenlijk doods bang voor ben. Ik hoor van iedereen dat het hun slapeloze nachten heeft bezorgd. Misschien moet ik me er zo rond Halloween toch maar aan gaan wagen. Hij licht namelijk al een tijdje op mijn nachtkastje te wachten.

Once upon a time
Strangers don’t come to Storybrooke. The town’s residents are victims of a curse–trapped by an Evil Queen in a world without magic, they don’t remember that they were once Snow White, Prince Charming, Jiminy Cricket, and other characters from a fairytale world. The curse keeps them in Storybrooke, and keeps everyone else out…until a dark stranger with a typewriter arrives on a motorcycle. August, the mysterious newcomer, claims to be in Storybrooke because, as a writer, the town inspires him. As the other characters discover, though, he knows more about fairytales than he lets on. With one foot in the nonmagical world, one foot in fairytale land, and both hands on a typewriter, August is the perfect narrator to tell fans the story of ONCE UPON A TIME’s first season and ready them for a surprise in the next.

Niet heel erg griezelen maar wel een dosis mysterieuze magie. Heerlijk om te lezen rond de donkere, korte Halloween dagen.

Het zwarte hart
De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Een boek vol magie, dat past natuurlijk ook bij Halloween. Want met Halloween is de magie krachtiger in de wereld.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Als kind had Jacob al een speciale band met zijn opa Abraham. Die vertelde zijn kleinzoon bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto’s. Jaren later komt de oude Abraham op een gewelddadige manier aan zijn eind. De inmiddels zestienjarige Jacob reist naar een afgelegen eiland voor de kust van Wales, waar hij de ruïne vindt van het tehuis waar zijn opa gewoond heeft. Als Jacob het huis verkent, blijkt dat de jeugdvrienden van Abraham meer dan bijzonder waren. Misschien was er wel een goede reden om hen in afzondering op het eiland te laten wonen. En misschien leven ze nog steeds …

Een spannend niet al te eng maar vooral heel bijzonder boek. De verfilming van dit boek draait nu in de bioscoop.

De Kooi
Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden…
Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest.
Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen. 
De kinderen slapen. Straks zal ze hen wakker maken en hen blinddoeken. 
Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

Super spannend en behoorlijk eng. Lees mijn recensie nog even hier.

 

Dit was mijn lijstje voor deze donkere dagen rondom Halloween.
Heb jij nog tips voor mij zet ze dan vooral hieronder in de comments. 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *