Mijn wishlist voor oktober

Lieve lezers,

In oktober gaan er weer enorm veel boeken uitkomen. Nu zat ik al lekker rond te neuzen met wat ik allemaal heel erg graag zou willen lezen. Toen kwam ik uit op een behoorlijke lijst. Omdat ik dit eigenlijk wel een leuke lijst vond en benieuwd ben naar wat jullie willen lezen besloot ik er een klein lijstje van te maken en deze met jullie te delen.

IMG_0371

Dans met mij 
In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.
Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Alles van Jojo Moyes MOET ik lezen. Ze is echt een van mijn favoriete auteurs.

Een liefde in Rome
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen… 

De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Oké, stiekem heb ik dit boek net op de mail gekregen om alvast te kunnen lezen. Maar hij stond ook al klaar in het concept van deze wishlist dus hij mag blijven staan.

Oprecht
De populaire New Adult-auteur Colleen Hoover bewijst haar kwaliteit opnieuw met Oprecht. Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht. Oprecht is de vijfde naar het Nederlands vertaalde roman van de Amerikaanse succesauteur Colleen Hoover.

De nieuwe Colleen Hoover werpt nu al hoge verwachtingen. Nog heel even en dan kan iedereen hem weer lezen.

De dag van de zonnewende
Nieuw-Zeeland, 1899. De jonge Roberta moet toezien hoe Kevin, de man op wie ze verliefd is, als arts gaat werken in Zuid-Afrika, waar de Boerenoorlog woedt. Maar ze is vastbesloten voor hem te vechten- en haar moed kent geen grenzen… Kevins nichtje Atamarie staat voor haar eigen uitdaging. Al sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de vliegers die de Maori oplaten om hun boodschappen naar de goden te zenden. Als enig meisje meldt ze zich bij de universiteit om ingenieur te worden, maar daar treft ze luchtvaartpionier Richard Pearse, en opeens staat ze voor een heel andere keuze.

Alleen al het aanzicht van deze boeken is prachtig. Maar de verhalen in deze serie die los te lezen is zijn gewoon adembenemend mooi. Dikke pillen die 100% de moeite waard zijn.

The Jewel
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Dit boek heb ik al 100x in het engels willen kopen. Nu gaat hij eindelijk uitgekomen in het Nederlands en alleen al voor de cover mag hij in je kast staan.

 

Welke boeken staan op jouw wishslit voor oktober? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Mijn wishlist voor oktober

  1. Sowieso staat het boek van Colleen Hoover hoog op mijn lijstje. Ik hoop oprecht (haha) dat het boek mij net zo kan overtuigen als Sterrenhemel en Misschien Ooit. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar Jojo Moyes’ nieuwe boek. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *