Wat bloggers zo bijzonder maakt

Lieve lezers,

Naar aanleiding van mijn vorige artikel over bloggen (lees hem nog even hier) kreeg ik enorm veel berichten van bloggers die al even blogde dat het artikel zo enorm leuk was en mooi. Natuurlijk maakte al deze berichtjes mijn hele week weer goed want ik was een beetje onzeker over die blogpost. Maar alle lieve reacties fleurde me helemaal op en inspireerde me tot dit artikel. Want waarom zijn bloggers eigenlijk best wel bijzonder?
Ik vertel het je vandaag.

IMG_0375

Het zijn creatieve mensen
Hoe je het ook went of keert als je een blogger bent ben je ook creatief. Heel veel mensen willen namelijk echt wel bloggen maar krijgen niets op papier. Kortgezegde zij deze mensen dus iets of wat minder creatief dan bloggers. Ook zijn bloggers eigelijk mensen die van alles in een zijn. Zo zijn we fotograaf, schrijver, redacteur, CEO enz. Bij een blog komt heel veel kijken en daarvoor moet je creatief zijn. Zit je dus in je persoonlijke omgeving vast. Vraag de blogger om raad.

Ze weten hoe het voelt
Een blogger krijg hoe dan ook regelmatig te maken met stevige kritiek. Zowel terecht als onterecht. Daarvoor moet je soms echt behoorlijk stevig in je schoenen staan. Maar what doen’t kill you makes you stronger geld in dit opzicht heel erg. Door alle kritiek word de blogger een stuk sterker. Zo zullen ze je niet alleen begrijpen in lastige situaties maar kunnen ze je ook heel goed steunen en advies geven.

Ze zijn een beetje maf
Ja, zeg nu zelf. Je weet dat als je met een blogger op pad gaat ze overal foto’s van moeten maken en dat ze een hele andere kijk hebben op dingen. Je kan het maf noemen maar eigelijk is het ook geweldig. Je wordt namelijk op punten gewezen waar je normaal nooit naar zou kijken of aan zou denken. Op die manier kan er een hele wereld voor je open gaan en kan je samen een beetje maf doen.

Ze zijn behulpzaam
Een blogger zal (bijna) altijd voor je klaar staan om je te helpen. Het zijn namelijk over het algemeen sociale mensen. Ze bloggen namelijk om dingen met de wereld te delen. Vanuit dat oogpunt kan een blogger dus ook je beste vriend zijn en blijven. En ze zullen je altijd helpen met je gewone problemen maar ook zeker met je blog problemen.

Ze vermaken zichzelf
Een blogger heeft niet altijd mensen om zich heen nodig om een leuke tijd te hebben. Want zeg nu zelf kan jij lekker werken als er de hele tijd mensen om je heen zijn. De blogger haalt ontspanning en vermaak uit bloggen. En bloggen doe je over het algemeen in je eentje.

 

 

Herken jij de bloggers in je omgeving aan deze punten? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Wat bloggers zo bijzonder maakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *