Tips voor de blogger die wil gaan beginnen

Lieve lezers,

Je zult nu misschien denken de blogger die wil gaan beginnen? Jep, zit jij er aan te denken om te gaan bloggen maar ben je nog niet begonnen dan wil ik je bij deze Welkom heten tot de blogger wereld. Als je wil gaan beginnen ben je voor mij namelijk al een blogger. Je vingers jeuken om over iets te gaan schrijven of juist misschien wel over alles.
Maar vind je het toch nog een beetje eng of lastig? Dan ga ik je vandaag een paar van mijn eigen gouden tips geven.

De site
Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk dat je na denkt over de site. De naam de look maar ook wat je er op wil gaan posten. Wat wil je uitstralen en wat vind je zelf mooi. Breng er een lekkere persoonlijke sfeer in. Zorg wel voor een naam die blijft hangen of een naam die een betekenis heeft. Mijn eigen naar Serendipity Books heeft echt een betekenis en daarom heb ik voor deze naam gekozen. Echter moet ik hem wel bij 90% van de mensen 3x herhalen en blijft de naam niet echt hangen.
Bedenk dus vooral heel goed wat je uit wil stralen. Je kun namelijk niet 1-2-3 meer terug. Eerste indrukken blijven mensen vaak toch bij.

Hoe vaak?
Dit is een punt waar de meningen heel erg over verschillen. Daarom ga ik je uitleggen wat ik iedereen zou willen adviseren en waarom.
Spreek voor jezelf af hoe vaak je wil bloggen en op welke dagen. Niet omdat lezers op specifieke dagen zitten te wachten. Er zijn namelijk zo veel blogs dat hoe vaak en op gezette dagen niet meer zo veel uit maakt. Echter is het wel handig voor jezelf. Je kan zo namelijk vooruit werken berichten inplannen en hebt een stok voor jezelf achter de deur dat je regelmaat hebt.
Dit wil dus niet zeggen dat je net zoals ik elke dag moet bloggen. Maar je kan zo wel structuur voor jezelf in je blog brengen.

Waar ga je over bloggen?
Bedenk van te voren goed waar je over wil bloggen. Wil je over alles wat je mee maakt bloggen of wat in je op komt Prima! Vooral doen. Mensen weten dat ook dat ze vanalles van je kunnen verwachten. Of ga je jezelf tot een paar of 1 onderwerp houden. Door dit van te voren met jezelf af te spreken weten mensen wat ze van je kunnen verwachten en zullen ze ook niet voor onaangename verassingen komen te staan. Natuurlijk kan je onderwerpen altijd uitbreiden of verkleinen. Zolang je maar jezelf blijft en niet totaal onverwachte dingen gaat doen.

 

Wat wil je?
Ja, lastige vraag. What do you want?
Wil je een blog omdat je mensen wil vertellen over je ervaringen? Wil je een blog net zoals ik om je liefde voor iets met mensen te delen? Of wil je gewoon een blog om dingen lekker van je af te schrijven? Wil je dat je blog veel gelezen wordt? Of wil je gewoon dat je mensen kan helpen met bepaalde dingen die je mee maakt.
Bedenk van te voren goed wat je wil. Je kan natuurlijk altijd nog bijsturen maar zo heb je voor jezelf een richtlijn.

 

Dit was het voor deze keer. Lees ook nog eens een keer de andere blogposts over bloggen na al je wil gaan beginnen.

Wat je moet weten als je gaat bloggen

Tips om succesvoller te bloggen

Mijn tips voor het bloggen

Mijn blogtools

 

Heb jij nog een hele handige tip voor beginnende bloggers. Deel hem dan hieronder.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *