Stacking The Shelves week 38 – 2016

Lieve lezers,

Hoera! Het is weer maandag. Eigenlijk is dit een van de leukste dagen van de week voor mij geworden omdat ik elke maandag met jullie mag delen waarmee ik afgelopen week mijn collectie heb mogen aanvullen.
Kijk daarom ook deze week weer mee waarmee ik mijn planken heb aangevuld.

IMG_0305

Cesar
De helft van zijn leven is Matthijs al volwassen, maar nog steeds weet hij niet wat hij wil worden als-ie groot is. Als zijn vriendin zwanger blijkt te zijn, weet hij het wel: hij wordt vader. Een nobele taak, maar is het genoeg om zijn zoon trots op hem te maken? En als hijzelf het leven al niet snapt, hoe kan hij het dan aan een klein jongetje uitleggen?
Schrijver en televisiemaker Matthijs Kleyn kreeg samen met zijn vriendin Bente een zoontje: Cesar. Hij beschrijft de mooie maar ook moeilijke momenten van de zwangerschap, die niet makkelijk verliep; Cesar werd vijf weken te vroeg geboren en in de eerste maanden kwamen ze erachter dat hij blind is aan één oog.
In Cesar schrijft Matthijs over zijn nieuwe leven als vader, zijn veel te knappe vriendin en alle onzekerheden en onverwacht mooie momenten waar hij nu ineens mee te maken krijgt. Hij schrijft met zoveel liefde en humor over zijn zoontje, dat je als lezer niet anders kunt dan ook verliefd worden op Cesar.

Dit boek heb ik ongeveer een week geleden bij RTL Late Night gezien. Op dat moment dacht ik dit boek Moet ik lezen. Ik was dan ook super blij toen ik een paar dagen later een mail kreeg of ik dit boek wilde lezen.

Het stel van hiernaast
Wie gaat er nou naar een etentje bij de buren en laat de baby thuis alleen achter? Wat voor moeder doet zoiets? Je buurvrouw nodigt jou en je man uit voor een etentje. Ze vraagt je terloops of je je dochtertje van zes maanden thuis kunt laten. Niets persoonlijks, ze kan gewoon niet tegen het gehuil. Je echtgenoot zegt dat het wel goed komt – jullie huis is immers vlakbij. Je hebt een babyfoon en jullie zullen elk halfuur checken hoe het gaat, om beurten. De laatste keer dat je bent gaan kijken lag je meisje vredig te slapen. Maar nu, wanneer je de trappen van het doodstille huis op rent, wordt je grootste angst werkelijkheid. Ze is weg. Nooit eerder heb je de politie hoeven bellen. Nu zijn ze in jouw huis, en wie weet wat ze daar zullen aantreffen.

Dit boek heb ik bij een paar andere mensen een tijd geleden voorbij zien komen. Omdat het toen mijn aandacht trok was ik erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik was dan ook heel blij verrast toen ik ook van dit boek totaal onverwacht een mailtje kreeg of ik het wilde lezen. (Een hoeraatje voor freelance marketing mensen die me weten te vinden)

De jongen met de lege ogen
Lockwood & Co zijn terug in De jongen met de lege ogen, het derde deel in de serie van Jonathan Stroud. Origineel, heel erg spannend en vol humor, en voor iedereen die heeft genoten van Harry Potter, De grijze jagers en de boeken van Rick Riordan. Lockwood & Co is misschien wel het kleinste, meest ongeorganiseerde bureau dat op geesten jaagt. Maar de medewerkers – Lockwood, Lucy en George – hebben talent. En ze hebben succes. In De jongen met de lege ogen krijgen de agenten te maken met een enorme geestenuitbraak die Londen in zijn greep houdt. Scotland Yard kan de bestrijding niet meer aan en de bevolking is doodsbang. De bron van dit kwaad lijkt zich schuil te houden in de ruïnes van een middeleeuwse kerker. Om de gruwelijke verschijningen te laten stoppen, moeten Lockwood, Lucy en George samenwerken. Met hun gehate concurrenten, en met elkaar. Kunnen zij hun persoonlijke vetes opzijzetten? Zal het ze lukken om de geesten te verjagen? De duistere waarschuwingen van de Fluisterende Schedel voorspellen iets verschrikkelijks…

Yes! Deel 2 lag al klaar om in oktober (Halloween) te lezen. Deel 3 kan er nu gelijk achteraan. Van deel 1 heb ik enorm genoten lees die recensie nog even hier. 

Zonder jou
Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?
Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.
De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Ik ben stiekem al in dit boek begonnen omdat ik het echt niet kon laten. Ik ben zo benieuwd!

Kolletje & Dirk Herfstbeesten
Herfstbeesten is het vierde en laatste deel in de seizoenenserie over Kolletje & Dirk van Pieter Feller en Natascha Stenvert.
Na Taart met zomerkoninkjes en Koning Winter valt in het water en Lentekriebels is er nu het boek over de herfst. Daarin beleven Kolletje (‘het meisje met de toversokken’) en haar vriendje Dirk allerlei herfstavonturen. Heerlijke voorleesverhalen voor kleuters, voor op school en thuis. Met vrolijke full colour illustraties. De delen zijn los van elkaar te lezen.

Een boekje over de herfst nu net de herfst binnen komt vallen. Dat komt precies goed uit om vanmiddag al dit boekje te gaan leze met de kindjes.

 

Dat is jouw favoriete boek in het lijstje deze week? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *