Nieuws in boekenland dat je niet mag missen

Lieve lezers,

Alle brochures zijn al weer de deur uit gegaan en daarmee is er ook veel groot nieuws bekend geworden. Ook staat de media niet stil rondom nieuwe items. Natuurlijk wil, kan en mag je dit miet missen. Daarom vandaag een item over al het nieuws dat jij moet weten.

PREP KOMT NAAR JE TV

Een paar dagen geleden was daar het geweldige nieuws: er komt een nieuwe televisieshow à la Gossip Girl. Het boek Prep van Curtis Sittenfeld komt naar je TV en de producer van Game of Thrones én HBO zitten achter de serie.
Deadline heeft laten weten dat het netwerk achter onder andere Game of Thrones de rechten van Prep heeft gekocht. En laat Prep nu heel erg Gossip Girl achtig zijn.

Over Prep:
Lee Fiora is veertien als haar vader haar voor de deur van de prestigieuze Ault-school afzet. Tot dat moment kende Lee de kostschool alleen uit de brochure, met foto’s van jongens in truien en meisjes in geruite rokken die lacrosse spelen op keurig gemaaide sportvelden en hymnen zingen in de kapel. Niemand had gedacht dat Lee hier terecht zou komen: haar ouders niet en ook Lee niet toen ze in een stoutmoedige bui een beurs aanvroeg.
Gaandeweg ontdekt Lee hoe de wereld van rijk en bevoorrecht Amerika eruitziet en raakt ze beurtelings aangetrokken en afgestoten door deze jongens en meisjes met hun eigen codes en mores. Ze is een buitenstaander die zich meer thuis voelt bij andere “loners” en “losers”. Haar relaas is er een van intense vriendschappen met leeftijdgenoten, de complexe verhouding met ouders en docenten, de moeizame zoektocht naar jezelf, en een verwarrend verlangen naar de jongen die meer is dan een bevlieging maar minder dan een vriendje. Kortom: de pijnlijke maar opwindende gang naar volwassenheid.

ZUSJES VAN GASTEL SCHRIJVEN SAMEN EEN BOEK. 


Chantal van Gastel gaat een uitstapje maken met haar boeken. Samen met haar zus Priscilla heeft het boek Zonder Jou geschreven wat naar verwachting 20 september gaat verschijnen bij uitgeverij Harper Collins!

Over Zonder Jou:
Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem. 
De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Ik vind dit dus echt geweldig! Neem vooral ook even een kijkje op hun Facebook.

 

TWEEDE FANTASTIC BEASTS SCREENPLAY IS GESCHREVEN

In een interview aan GSN News heeft de regisseur bekend gemaakt dat de tweede screenplay voor Fantastic Beasts geschreven is. JK Rowling heeft niet stil gezeten.
We hoeven dus niet heel erg lang te gaan wachten op de volgende film.

 

BLOGGER BY DAGMAR VALERIE SCHRIJFT EEN LIFESTYLE BOEK

Zoals jullie wel weten raak ik altijd erg geïnspireerd door een van mijn favoriete blogger By Dagmar Valerie. Dat konden jullie ook lezen in dit artikel.

Nu kwam tijdens mijn vakantie het leuke nieuws naar buiten dat Dagmar een eigen Lifestyle boek heeft geschreven dat in september al zal verschijnen.
Jullie snappen natuurlijk wel dat ik stond te springen van blijdschap toen ik er een mail over in mijn mailbox vond en het op de site van Dagmar las.

 

 

 

Dit waren de hotste nieuwtjes van dit moment.
Welke vind jij het leukste? 

 

Liefs, Marjolein

One thought on “Nieuws in boekenland dat je niet mag missen

  1. Het nieuws van Dagmar staat met stip op 1 natuurlijk!!! Zo gaaf gewoon dat ze een eigen boek heeft geschreven. Prep heeft mijn aandacht wel getrokken, dus dat ga ik zeker in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *