Stacking The Shelves week 27 – 2016

Lieve lezers,

Ik ben weer terug van vakantie en helemaal klaar om heel veel te gaan lezen. In mijn vakantie heb ik helaas minder gelezen dan gehoopt maar er komen wel een een paar mooie recensies aan de Harry Potter ReRead is van start gegaan.  Ook kwam er een heerlijke berg binnen met boeken waar ik enorm op zat te hopen (Een deel nog week 26 en week 27).
Kijk snel mee naar waar ik zo enthousiast over ben.

IMG_8525

Een zomer in Frankrijk
Een zomer in Frankrijk van Eva de Wit is een heerlijke feelgoodroman die zich afspeelt in een chateau in… juist: Frankrijk! Het zonnige zuiden trekt de vriendinnen Jet, Kiki en Anne wel aan. Maar ook in Frankrijk moet hard gewerkt worden, zelfs in de zomer. Het ogenschijnlijk idyllische chateau blijkt flink vervallen en de administratie is een janboel. Gelukkig zijn er lieve mensen die het leven de Franse charme geven waar de vriendinnen naar op zoek waren. Eva de Wit zou Eva de Wit niet zijn als ze daar niet voor zorgde! Een zomer in Frankrijk is een warm feelgoodbad van de auteur van Een huis in Frankrijk. Irrésistible!

Allereerst.. Ik sta dus gewoon op de 1e bladzijde met mijn quote over Een huis in Frankrijk!!!
Jullie weten vast nog hoe dol ik op dit boek ben, dus om nu het nieuwe deel te mogen lezen is geweldig!!

De Patissier  van Parijs 
Parijs, 1909. Het toeval leidt Guy naar Pâtisserie Clermont, waar hij onmiddellijk geraakt wordt door de schoonheid van de elegante creaties – en door de dochter van de patissier, Jeanne. De twee worden verliefd, maar net als het broze suikerwerk waar de patisserie om bekendstaat, is hun geluk kwetsbaar…
Cambridge, 1988. Petra ontdekt een foto van haar opa, een gerespecteerd auteur, met twee mensen die ze niet kent en de mysterieuze tekst ‘Vergeef me’. Als haar opa’s biograaf vervolgens een schandaal ruikt en daar zijn pijlen op richt, begint een race naar de waarheid. 

Alleen deze cover al laat me smelten! Don’t judge a book by its cover, echt wel!! Met dit boek.
Maar niet alleen dat ook het verhaal lijkt me heerlijk. Een beetje alla Chocolat hoop ik. Erg benieuwd.

Liefde en Gelato 
Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat… Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo… Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Dit lijkt me een heerlijk boek om weg te lezen op een mooie zomerse dag. Helaas zit het weer vandaag even niet mee maar dit weekend beloofd mooi te worden. Overigens ook een ideaal boek om op vakantie te lezen ivm het thema.

De onschuldige moordenaar
Amper twee jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis waar hij achttien jaar had gezeten voor een verkrachting waar hij niet bij betrokken was, staat Steven Avery terecht voor de moord op journaliste Teresa Halbach. Heeft hij het dit keer wel gedaan, of probeert de lokale politie hem te framen? 
Geen serie werd dit jaar zo veel besproken als Making a Murderer – de misstanden in het Amerikaanse rechtssysteem en de tragische persoon Steven Avery, maar bovenal de partijdigheid in de zaak: van de betrokken strafpleiters, rechters en juryleden, én van de documentairemakers. De onschuldige moordenaar vertelt hoe het wél zat en vult de hiaten die de documentaire achterliet. 

Vanwege mijn Juridische achtergrond blijven dit soort boeken mij altijd interesseren. Ik ben benieuwd.

Judaskus 
Eén ongeluk. Twee gezinnen. Wat is de link? Huisartsenechtpaar Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland. Wanneer Barbara ontdekt dat haar man iets voor haar verzwijgt, is ze vastbesloten te achterhalen wat dat is.

Ik had dit boek eigenlijk afgewezen ivm drukte. Maar de uitgever wil blijkbaar toch heel graag dat ik het ga lezen dus dat gaan we dan ook doen. Ik ben heel benieuwd wat ik hier van ga vinden. Maar voor een goede thriller ben ik altijd in.

Zusjes
De zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell wonen op een afgelegen boerderij in Canada. Het is een hard leven, vooral omdat ze uit de buurt moeten blijven van hun driftige vader. Op een nacht loopt een ruzie uit de hand en de zussen slaan op de vlucht. Als hun auto pech krijgt vragen ze hulp aan twee mannen in een klein stadje, maar dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie.
Achttien jaar later wonen ze onder andere namen in Vancouver. Maar als een van de zussen vermist wordt, is duidelijk dat het verleden hen heeft ingehaald, en dat ze niet nog een keer kunnen vluchten.

Dit is het soort boek waarvan ik altijd weet te smullen. Maar ook het soort boek waardoor ik slapeloze nachten heb omdat ik blijf lezen.

Harry Potter magische plekken en personages
Ontdek de vele plekken en personages in de Harry Potter films door de magie van kleur. 
Van het betoverde plafond van de Grote Zaal in Zweinstein, tot de opzichtige tonen in de woonkamer van de Duffelingen. Dit luxe kleurboek heeft iets voor elke Potter-fan want het is gevuld met de mooiste en gedetailleerdste tekeningen die de favoriete plekken in de tovenaarswereld op papier tot leven brengen en de illustraties zijn geïnspireerd op de personages zelf. Achterin het kleurboek vind je fullcolour foto’s van de rekwisieten en stills uit de films om je te inspireren bij het kleuren. 

Geweldig!! Zeker nu net de Harry Potter ReRead is begonnen, als ik dan even geen zin heb om te gaan lezen kan ik gaan kleuren.

 

Ik ben deze week echt zielsgelukkig met de stapel. Als ik dus even niet online te vinden ben weten jullie dat ik aan het genieten ben van een van deze boeken. Hou daarom vooral Instagram in de gaten om er mooie foto’s van te zien.

 

Welk boek uit deze stapel willen jij heel erg graag lezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Stacking The Shelves week 27 – 2016

  1. Ik zie Liefde en Gelato op meerdere blogs voorbij komen en dit boek staat ook zeker weten hoog op mijn to-read lijstje. Ik ben namelijk echt een Italië-liefhebber. De thrillers De onschuldige moordenaar, Judaskus en Zusjes ga ik nog even onthouden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *