Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Lieve lezers,

Ik was een van de gelukkige die Een huis in Frankrijk voor verschijnen mocht lezen!
Inmiddels is dit boek verschenen en deel ik heel graag mijn ervaring met dit boek met jullie.

Titel: Een huis in Frankrijk
Auteur: Eva de Wit
Verschenen: Mei 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: Zomer & Keuning

Schermafbeelding 2015-05-12 om 10.35.11Koop bij bol.com
Een huis in Frankrijk
Rendez-vous van vier vriendinnen waardoor alles verandert
Suus heeft het misschien nog het best op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiële problemen… en is ongepland zwanger van een derde kindje.
Als de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Toen dit boek op de mat viel dacht ik wouw wat een mooie zomerse kaft! Dit boek ga ik op vakantie lezen! Zo gezegd zo gedaan hij ging mee op vakantie. Oké heel stiekem kon ik niet tot de vakantie wachten dus ben ik er thuis in begonnen maar ik heb hem in het vliegtuig en aan het zwembad uit gelezen.

Lijkt mijn hoed niet veel op die van de cover 😉 

Een huis in Frankrijk begint bij Melanie, ze heeft een prachtig leventje en een prachtig huis. Maar dan staat ineens haar hele leven op zijn kop. Melanie weet niet goed wat ze moet doen dus besluit haar oude studievriendinnen uit te nodigen voor een weekje in haar prachtige huis in Frankrijk. Zodra de vriendinnen aankomen blijkt toch alles niet meer zo te voelen als vroeger. Iedereen heeft een perfect leventje lijkt het. Maar dan komt de huishoudster van Melanie er achter dat niet alles zo mooi is als het lijkt en spoort de vriendinnen aan open kaart te spelen. Natuurlijk wel niemand dat.. Tot er één vriendin besluit toch open kaart te spelen.

De personages in dit boek zijn waanzinnig mooi en goed beschreven. Gedurende het verhaal wissel je van vriendin en krijg je zo een kijkje in al hun levens. Hierdoor ga je helemaal mee leven in elk personage. Ook krijg je soms een stukje te lezen van Marie de huishoudster. Vooral de stukjes van Marie zorgen voor een bepaald gevoel van spanning in het boek. De schrijfstijl is heerlijk vlot en makkelijk waardoor je echt letterlijk door dit boek heen vliegt en je helemaal in zomerse sferen waant.

Ik ben verliefd geworden op dit boek. De personages zijn zo heerlijk dat ik ik werkelijk waar met een glimlach een traan en kippenvel heb zitten lezen. Ik hou van elk personage in dit boek en hoop eigenlijk ooit nog een keer meer te lezen van ze. Wel moet ik zeggen dat het verhaal helemaal af is en ik daardoor extra genoten heb van het einde. Het klopt namelijk gewoon. Toch is het niet alleen een zoetsappige roman. Het is een echte Chickit met de nodige diepgang. In het boek zitten ook de nodige wijze levenslessen voor de jonge vrouw verwerkt wat het nog een extra bijzondere lading geeft.
Verder wil ik niet al te veel over dit boek verklappen, ga het daarom gewoon zelf lezen!

“Een huis in Frankrijk is een heerlijk zomers boek met de nodige diepgang” 

Het is lang geleden dat een chicklit dit gevoel bij me heeft opgewekt daarom een dik verdiende:

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *