Recensie: Nikki – Tim Notten

Lieve lezers,

Voor de Blogtour van Uitgeverij de Fontein mocht ik als een van de eerste het debuut van Tim Notten – Nikki lezen.

Titel: Nikki
Auteur: Tim Notten
Verschenen: Mei 2015
Pagina’s: 384
Uitgever: Uitgeverij de Fontein

Schermafbeelding 2015-05-18 om 09.08.06

Koop bij bol.com

Het gaat goed met Simon. Samen met zijn vriendin Laura heeft hij een kapitale villa gekocht en zijn ICT-bedrijf floreert. Dan belandt hij na een uit de hand gelopen feestje in bed met zijn veel jongere collega, de mysterieuze Nikki. Dit mondt uit in een buitenechtelijke affaire. Wanneer Simon naar Nikki toegaat om een eind te maken aan de relatie, treft hij haar zwaargewond in bed aan. Simon is vastbesloten om de waarheid over Nikki s verleden boven tafel te krijgen. Daarbij zet hij niet alleen zijn relatie maar ook zijn bedrijf op het spel. 

Simon is een rijke man die alles heeft wat zijn hartje zich begeerd. Echter stond zijn bedrijf of wankelen maar door een nieuwe klus zijn ze van de afgrond gered. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Maar dit feestje loopt behoorlijk uit de hand en beland hij in bed met zijn mysterieuze college Nikki. Maar Simon heeft natuurlijk ook nog zijn eigen vrouw. Op het moment dat hij alles met Nikki wil verbreken gebeurd er iets wat Simon nooit had verwacht..

Vanaf de eerste bladzijden wordt je meegezogen in dit boek. Het begint met een mysterieuze vage setting waar je niets van begrijpt en vervolgens kom je terecht in een andere setting. Tim Notten weet je hiermee vanaf de eerste bladzijden mee te slepen in dit verhaal omdat alle personages zo realistisch worden neergezet en alles enorm goed beschreven wordt. Hierdoor heb je het gevoel dat je zelf aanwezig bent in dit verhaal.

Het boek begint gelijk spannend waardoor wegleggen al geen optie meer is. Echter word het wat verder in het verhaal en wat meer sluimerende spanning tot het laatste deel in het boek. Het boek heeft twee verhaallijnen door elkaar waar ik persoonlijk veel van hou. Zo krijg je namelijk van verschillende vlakken de puzzelstukjes aangereikt. In het boek komt wel behoorlijk wat vaktaal aan te pas maar deze is voor de redelijke leek goed begrijpbaar.
Het verhaal zit wel steengoed in elkaar. Beetje bij beetje krijg je de antwoorden tot dit mysterie aangereikt en wordt zo het grote mysterie zichtbaar.
Al met al heeft Tim Notten een prachtig spannend debuut neer gezet en wil ik heel graag mee lezen van deze man.

“Tim Notten zet een ijzersterk debuut neer met de mysterieuze Nikki”

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Uitgeverij de Fontein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *