Reading Bucketlist

Lieve lezers,

Na het lezen van het boek van Liever met Lef denk ik steeds vaker in Bucketlists en langzaam aan ontstaan er ook steeds meer.
Zo is er de afgelopen weken ook een opstaan omtrent lezen. Want ook met het lezen wil ik steeds meer doelen bereiken.

Kijk je snel mee naar mijn Reading Bucketlist?

img_2687

1.Nog niet uitgegeven boek lezen
Een boek lezen dat nog moet verschijnen of een manuscript. Dat hoop ik dit jaar ook weer te mogen doen. Het is altijd zo bijzonder om alvast te mogen genieten van iets totaal nieuw.

2.Zeven boeken in één week
Ik zou heel graag zeven boeken in 1 week lezen. Dit is voor mij een behoorlijk hoog doel omdat ik nooit een boek in 1  dag kan uitlezen. Daar lees ik gewoon niet snel genoeg voor en daarvoor heb ik ook te veel te doen. Maar als ik een aantal niet al te dikke pillen pak hoop ik het dit jaar toch nog mogelijk te maken.

3. Boek kopen om de cover + lezen
Een boek kopen puur om de cover is stiekem gewoon leuk. Maar om dan op avontuur te gaan of het boek misschien geweldig is of juist helemaal waardeloos. Dat avontuur is gewoon leuk om keer op keer aan te gaan. Dus ik geef mezelf toestemming om geld uit te geven aan een boek waarvan ik alleen de cover waanzinnig vind.

4. Engelstalig boek lezen
Ik wil graag meer in het Engels gaan lezen. Dit omdat ik op mijn werk 3/4 van de dag in het engels bezig ben. Maar ook omdat ik merk dat ik in het engels lezen soms echt nog moeilijk vind. Hierdoor wil ik mezelf uitdagen en trainen om meer engels te gaan lezen.

5. Klassieker lezen
Een echte klassieker lezen wil ik al heel lang maar ik lijk er nooit aan toe te komen. Door hem op dit lijstje hoop ik dit eens waar te gaan maken door het als een doel voor me te zien. Welke klassieker het gaat worden weet ik nog niet. Misschien een klassiek sprookje of een echte klassieker in ze zin van Jane Austen.

6. Sprookjesboek lezen
Ik ben dol op sprookjes en sprookjesboeken. Ik hoop dit jaar dan ook nog een nieuw sprookjesboek aan te schaffen en deze heerlijk te kunnen lezen. En natuurlijk bespreken met jullie.

7. Vergeten boek lezen
Ik heb zo veel boeken in mijn boekenkast die ik vergeten ben. Ik heb ze ook van vrienden of familie gekregen maar weg gezet en totaal uit het oog verloren. Binnenkort wil ik mijn boekenkast in duiken om deze pareltjes weer eens omhoog te halen.

8. Boek met meer dan 500 bladzijden lezen
Echt dikke boeken lees ik de laatste tijd niet zo veel meer. Dit omdat ik zo veel mooie boeken binnen krijg maar deze over het algemeen tussen de 300 en 400 pagina’s zitten. Ik wil mezelf daarom weer eens uitdagen om een dikker boek te lezen. En zo kun je natuurlijk langer van het verhaal genieten.

9. Op een bijzondere locatie lezen
Niet gewoon simpel op de bank of in bed. Maar lezen op een bijzonder locatie. In een nieuwe stad, boven op een berg enz. Een locatie die je niet zomaar meer vergeet.

10. Harry Potter
Ja, ik weet het. Ik heb nog altijd niet de gele Harry Potter serie gelezen maar dit wil ik wel heel graag doen voor ik naar Universal studio’s ga in Orlando. Dat betekend dat ik nog 3,5 week heb om al deze boeken te lezen. (Ik ben begin deel 2). Realistisch is dit doel dus niet echt maar ik hoop een heel eind te komen tijdens het vliegen en de zeedagen op de cruiseboot. En anders lees ik hem daarna graag af zodat ik hem in ieder geval in 2017 gelezen heb.

 

Ik ben heel benieuwd hoe snel dit hele lijstje afgevinkt is. Welke mooie boeken ik dan gelezen heb en welke mooie herinneringen ik gemaakt heb.

Welke dingen staan ook op jullie bucketlist?

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Reading Bucketlist

 1. Ik koop zo vaak een boek alleen vanwege de omslag.
  7 boeken in een week, Hmm niet realistisch voor mij. Ik snap ook niet hoe lezers dat doen.
  Harry Potter opnieuw lezen is een leuke uitdaging.
  Maar mijn nog te lezen stapel is groot, heel hoog ?
  Vergeten boeken heb ik ook. Gekocht om te hebben. Zo heb ik Narnia nog liggen om te lezen.

  Fijne vakantie alvast.
  En veel plezier met Harry Potter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *