Dark Romance Onthulde geheimen- Lis Lucassen, Kim Mulder, Daniëlle Dijkstra

Liever lezers,

Vandaag wil ik graag jullie kennis laten maken met de derde bundel van Dark Romance – Onthulde geheimen.

  • Nederlands
  • 224 pagina’s
  • Storm Publishers
  • september 2014

Koop Dark Romance hier. 

Iedereen heeft geheimen. Wanneer voor Saar, Lone en Sabine deze geheimen levensbedreigend worden, is het tijd om actie te ondernemen. Zeker als je wereld op zijn kop komt te staan en je je hart verliest aan een onwerkelijke liefde. Drie verhalen over dappere, jonge vrouwen en mooie, mysterieuze mannen. Boordevol zinderende spanning, dat is de Dark Romance III bundel – Onthulde geheimen. Verlies je in de wereld van Saar en Virgis (De Koningsboom), Lone en Noah (Hoedster) en Sabine en Florian (Droomliefde). Van de hand van Lis Lucassen, Kim Mulder en Daniëlle Dijkstra. Deze bundel met novelles is tot stand gekomen in samenwerking met young-adults.nl naar aanleiding van de derde Dark Romance schrijfwedstrijd.

Dark romance

 

De bundel begint met het verhaal van Lis Lucassen (pseudoniem voor Olga Hoekstra) De koningsboom. 

Op een avond is Saar aan het werk in het tuincentrum als ze plots beet gepakt word door een knappe jonge man. Maar dan ineens is hij verdwenen. Dezelfde avond staat hij ineens bij haar in de woonkamer. Deze man is een beetje vreemd en verteld hele vreemde verhalen. Maar toch begint Saar hem te geloven, stiekem vind Saar deze man zelfs erg aantrekkelijk. De man verteld waarom hij haar nodig heeft en Saar besluit hem te gaan helpen.

De koningsboom is een lekker kort maar vlot geschreven verhaal, ik heb het dan ook in 1 keer uitgelezen. Het is wel een apart verhaal zoiets als dit had ik nog niet gelezen. Het is een lekker verhaaltje om zo even tussendoor te lezen als je even geen zin hebt in een dikke pil. Het gevaar is echter wel dat je zo door de 83 pagina’s heen bent en je dan eigenlijk alleen nog maar meer wil weten. Echter was ik soms door de snelheid een beetje verward en hoopte ik dat het verhaal iets langer was. Wat mij betreft hadden een aantal stukken echt uitgebreider gemogen. Mijn enige puntje van echte kritiek is dat ik Saar ouder had geschat toen ik het verhaal las, in mijn ogen was ze dus geen 18 maar een jaar of 25.

Het tweede verhaal is Hoedster van Kim Mulder.

Lone zit op de middelbare school en is zo goed als onzichtbaar niemand weet wie ze is en niemand ziet haar ooit staan. Thuis bevind Lone zich in een lastige situatie met een alcoholist als vader en haar moeder is lang gelezen weg gegaan en nooit meer terug gekomen. Dan komen Noah en David op school, twee erg knappe jongens die op hun vorige school zijn weggestuurd. Noah houd Lone continu in de gaten en verliest haar geen moment uit het oog. Als Noah er voor zorgt dat Lone de klas uit word gezet spreken ze voor het eerst met elkaar, en de volgende dag staat hij haar in de wc op te wachten. Plots merkt Lone dat ze  verliefd is op deze vreemde Noah. Gaat ze hem vertellen wat er allemaal in haar leven afspeelt? En wat is het grote geheim van Noah?

Dit tweede verhaal is totaal anders dan het eerste verhaal. Hoedster is een verhaal wat iets minder overduidelijke magie heeft en daardoor een stuk realistischer is. Het is weer een lekker kort verhaal maar alles word goed volledig besproken waardoor je geen gevoel van haast krijgt in dit verhaal. Het leest lekker vlot en makkelijk. Ook dit verhaal is er weer een die naar meer smaakt en waar makkelijk een vervolg op geschreven kan worden. Puntje van kritiek is dat in dit verhaal de kern van het wat lang uit blijft.

Het derde en laatste verhaal is Droomliefde van Daniëlle Dijkstra.

Sabine kan haar hele leven al haar dromen beïnvloeden, zo kan ze in haar dromen bepalen welke kant de dromen op gaan. Op een dag is Sabine  op bezoek bij haar verstrooide opa die het heeft over dat dromen een betekenis hebben. Als ze weg gaan duwt hij Sabine een boekje in haar hand over dromen. In het boekje van haar opa leest ze over dromen veranderen maar niets klinkt nieuw voor haar. De laatste tijd droomt Sabine over een mysterieuze knappe jongen. Maar dan staat hij ineens voor haar op school en wil haar meer dingen leren over haar dromen en de droomwereld. Dit met alle gevolgen van dien.

Het laatste verhaal van deze bundel is erg realistisch, het speelt zich af in de normale wereld met normale mensen die in hun dromen een andere wereld binnen gaan. Ook dit verhaal leest weer erg makkelijk weg. Echter dit verhaal me tegen, het was allemaal net te simpel, te doorzichtig en het kwam niet echt op gang. Heel lang heb ik gedacht dat dit de eerste hoofdstukken waren van een groter verhaal,  echter is het verhaal wel mooi afgerond.

 

Onthulde geheimen.

In totaal vond ik deze bundel echt heel leuk om te lezen. Het zijn lekkere verhaaltjes voor tussendoor die je zo even weg leest. Voor even in de trein bus of voor het slapen gaan lezen is dit boek een aanrader. Geen ingewikkelde verhalen gewoon even een lekker kort verhaaltje lezen.

Echter zou ik het boek anders ingedeeld hebben. Ik zou zijn begonnen met Droomliefde omdat ik dit het minste verhaal vond maar dit kwam grotendeels doordat de twee er voor me zo aanspraken. Vervolgens zou ik Koningsboom hebben gedaan omdat dit verhaal iets minder realistisch is maar toch lekker de vaart er in houd. Als afsluiter had ik voor Hoedster gekozen omdat dit een verhaal was wat me aan sprak en realistisch is. Door de Koningsboom tussen deze verhalen te zetten zit je niet nog met je gedachte bij Droomliefde.

Dark Romance – Onthulde geheimen is een heerlijk boekje voor even tussendoor.

SterSterSterLege sterLege ster

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *