De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Lieve lezers,

Vandaag een recensie van een boek waar ik al sinds mei/juni naar smachtte om te lezen. Gelukkig kon ik vorige week eindelijk dit boek bemachtigen en er in gaan lezen.

  • Nederlands
  • 336 pagina’s
  • Clavis B.V.B.A., Uitgeverij
  • maart 2012

Koop De bijzondere Kinderen van mevrouw Peregrine hier. 

 

DSC00432

 

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Jacob heeft zijn hele leven de verhalen van zijn grootvader Abe gehoord over het eiland waar hij ooit leefde met allemaal bijzondere kinderen. Ook kon Abe hier foto’s van laten zien en luisterde Jacob maar al te graag naar zijn verhalen. Echter geloofd Jacob niet meer in de verhalen van zijn grootvader en begint zijn grootvader de draad kwijt te raken. Als Jacob word gebeld door zijn grootvader dat de monsters achter hem aan zitten en waar zijn sluitel is van de kast met alle geweren er in. Jacob neemt hem niet serieus, toch gaat Jacob maar even lang en ziet dat zijn grootvader nergens te bekennen is. Als Jacob sporen ziet die het bos in leiden volgt hij deze en komt tot een schokkende ontdekking. Na deze gebeurtenis is Jacob zichzelf niet meer en niemand geloofd hem. Toch wil hij uitzoeken of alles wat zijn grootvader ooit verteld heeft klopt en wat zijn grootvader bedoelde met zijn laatste woorden ” vind de vogel”. Dit brengt Jacob naar het eiland waar zijn grootvader vroeger geleefd heeft en daar staat hem een groot avontuur te wachten.

DSC00434

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine is een bijzonder boek. Iets wat ik nog niet eerder gelezen had. Het is makkelijk geschreven en leest daarom snel, ook de foto’s uit het boek zijn prachtig. Hierdoor kan je helemaal inleven in het verhaal en ga je de foto’s goed bestuderen.

Helaas was het boek niet zo waanzinnig als ik verwacht had. Ik hoorde alleen maar geweldige verhalen over dit boek waardoor mijn eigen verwachtingen iets te hoog lagen. Plus ik begon om 12 uur ‘s nachts in dit boek (en ik ben een angsthaas) daardoor vond ik in het begin het boek eigelijk helemaal niets. Echter moet je even door dit stukje heen (als angsthaas) om bij het echte verhaal te komen en dit is zeer zeker een goed verhaal. Het is wel een redelijk voorspelbaar boek maar dit maakt voor het verhaal niet veel uit. Het blijft spannend en het blijft boeien omdat het zo anders dan normaal is. Ik heb zeker genoten van dit boek en ben ook van plan om deel 2 te gaan lezen.

SterSterSterSter halfSter leeg

Liefs, Marjolein

 

0 thoughts on “De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *