Film: Cinderella

Lieve lezers,

De laatste dagen ben ik wat ziekjes, hierdoor gaat lezen niet zo snel als ik had gehoopt in mijn vakantie. Vandaag lukte het zelfs helemaal niet om te lezen en ben ik maar een filmpje gaan kijken.
Al een lange tijd wilde ik de film Cinderella zien want dit sprookje komt natuurlijk voort uit een boek. Vandaag ging ik hem kijken en hieronder mijn mening:

Film: Cinderella
Verschenen: Maart 2015
Cast: Lily JamesCate BlanchettRichard Madden
Director: Kenneth Branagh
Productie maatschappij: Walt Disney Pictures
Speelduur: 105 minuten

Cinderella_2015_1©Walt Disney Pictures (2015)

Koop bij bol.com(Inclusief Frozen Fever)

In het verhaal van Cinderella, ofwel Assepoester, volgen we het lot van de jonge Ella, wier vader opnieuw trouwt na de dood van Ella’s moeder. Omdat ze haar liefhebbende vader wil steunen, verwelkomt Ella haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella’s vader echter ook onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en ‘moedig en aardig te blijven’. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella’s lot eindelijk te veranderen.

We kennen allemaal het verhaal van Assepoester toch? Zo niet duik dan nu de sprookjesboeken in want deze mag je niet missen.

Een verfilming van een sprookje, het blijft lastig. Zeker als het dan ook nog eens een Disney Klassieker is. We hebben vroeger allemaal gedanst door de woonkamer en ons ingebeeld dat we Assepoester en de prins op het het bal waren toch?
Disney zelf vond dat het tijd werd om dit sprookje eens te gaan verfilmen. En deze keer niet zoals we hem kennen maar met ‘echte’ mensen.

6de7b328543e645c26078828291113b3-d8ne8kf©Walt Disney Pictures (2015)

Allereerst vind ik de filmposter prachtig! Toen ik deze zag werd ik al helemaal betoverd door de Disney magie. Echter zag ik de trailer en wist ik toen niet meer zo goed wat ik er van moest gaan denken. Hierdoor heb ik stiekem ook het kijken van deze film uitgesteld. Maar vandaag, omdat ik thuis zit met een blessure werd het toch tijd om deze film te gaan kijken.

De film begint heel mooi, het gelukkige leven van Ella (Assepoester). Maar dan plots komt haar moeder te overleden. Hier begon het emotionele van de film al. *Slik en een traan*, echter werd hier de toon voor de film al gezet. Het welbekende sprookje, echter ligt in deze film de nadruk ook meer op de donkere droevige kant van het originele sprookje. (Gelukkig is hij nog altijd niet zo luguber als het originele sprookje).
Verder is de film heel mooi met realiteit en de juiste dosis magie om alles toch als een sprookje te laten aanvoelen.
Ook nog heel belangrijk, verwacht geen pratende muizen/dieren. Ze spreken (gelukkig) niet in deze film, maar natuurlijk spelen ze wel een rol.

Als Disney fan is de film het 100% waard om te kijken. Hij is erg mooi, realistisch met een vleugje magie. 

SterSterSterSterSter half

Mocht je geen genoeg krijgen van deze film beluister dan ook eens de CD bij de film. (Ook te beluisteren via Spotify)

Hebben jullie deze film al gezien?

Liefs, Marjolein

Ps. bij het kopen van de dvd (via bovenstaande link) krijg je gratis Frozen Fever erbij!! 

Pps. Wil jij er net zoals Cinderella in de film uit zien? Hier! kan je de jurk kopen! (helaas mag ik de foto niet hier publiceren)

One thought on “Film: Cinderella

  1. Ik heb deze film nog niet gezien, maar daar zal één van de dagen (hopelijk) verandering in komen! Ik ben ontzettend benieuwd naar deze film, omdat ik Maleficent – de verfilming van Doornroosje – ook al zo goed vond. Hopelijk is deze even leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *