Jouw persoonlijke horoscoop voor 2016 – Joseph Polansky

Lieve lezers,

Vandaag weer eens een heel ander boek. We zijn al weer over de helft van 2015 en vele van ons zijn al erg benieuwd naar wat 2016 voor hem of haar gaat brengen.
Persoonlijk vind ik horoscopen altijd erg leuk om te lezen. Maar ik moet wel zeggen dat ik er niet heel erg in geloof. Toch was ik erg blij toen dit boek op de mat viel.

Titel: Jou persoonlijke horoscoop voor 2016
Auteur: Joseph Polansky
Verschenen:  augustus 2015 
Pagina’s: 359
Uitgever: BBNC UitgeversSchermafbeelding 2015-08-28 om 13.44.23 Koop bij bol.com

Wil jij het jaar dat voor je ligt optimaal benutten? Dan is Jouw persoonlijke horoscoop voor 2016 het ideale boek voor je. Dit boek geeft uitgebreide informatie over elk teken van de dierenriem: * Welke planeten heersen over jouw financiële situatie, liefdesleven en carrière? * Welke tekens helpen of hinderen je? * Wat heeft 2016 voor jou in petto wat betreft je gezondheid, liefdesleven, carrière, geldzaken en persoonlijke groei? * Wat staat jou elke maand te wachten en wat zijn jouw beste en meest riskante dagen? Zelfkennis en kennis van het universum zijn de sleutels tot succes. Jouw persoonlijke horoscoop voor 2016 verschaft je die kennis, zodat je met een gerust hart het nieuwe jaar in kunt stappen.

Ik was erg blij toen dit boek op de mat viel. Stiekem ben ik een enorme genieter van horoscopen, ik vind het erg leuk om ze te lezen. Nu moet je niet denken dat ik zo iemand ben die elke dag op Facebook haar horoscoop deelt hoor! Maar in tijdschriften moet ik er toch altijd even naar kijken.
Nu is het eerste aan dit boek al de mooie kaft, je kan goed zien dat er goed nagedacht is over dit ontwerp maar ze het niet te zweverig willen maken.

Het boek is opgedeeld in twee delen, een jaarhoroscoop en een maand horoscoop. Je kan kiezen om te lezen over je eigen sterrenbeeld en karakter en je jaarvoorspelling of je kijkt bij elke maand wat er voor je voorspeld word voor die maand. (Of gewoon allebei)
Elk sterrenbeeld begint met een lijstje over welke planeten er goed bij je horen en welke kleuren enz. Daarna word je karakterschets aan de hand van verschillende kopjes omschreven: Allereerst een algemeen stukje, gevolgd door Geldzaken – Cariere en publiek aanzien – Liefde en relaties – Gezin en huislijk leven. Daarna komt je horoscoop voor het jaar 2016 ook opgedeeld in Voornaamste ontwikkelingen – Gezondheid – Huis en gezinsleven – Financiën en carrière – Liefde en je social leven – Persoonlijke groei en ontwikkeling – Beroemde (sterrenbeeld)

Natuurlijk ben ik als eerste gaan kijken bij mijn eigen horoscoop: Leeuw. Ik begon bij het leven over mijn karakter. Na al een paar regels zat ik te lachen. Oei wat was dit allemaal herkenbaar, zowel leuk als pijnlijk. Al knikkend en lachend zat ik verder te lezen. Jep alles was heel erg herkenbaar, of ik het nu toe wilde geven of niet. Daarna mijn jaar horoscoop, gelukkig beloofde deze geen bergen goud maar ook zeer zeker niets slechts.
Na het uitpluizen van mijn eigen sterrenbeeld ging ik al snel door naar die van geliefden, jep ook dit klopte bij veel van mijn geliefden qua gedrag. Alleen hun prognose voor 2016 was niet altijd even positief. Ik heb dus lachenderwijs toch een paar mensen wat advies gegeven.

Nu moet ik natuurlijk wel de kanttekening maken dat ik best weet hoe een horoscoop schrijven in elkaar steekt. Veel is hoe je algemene woorden aan jezelf verbind. Maar toch ben ik ook weer niet zo sceptisch dat ik helemaal niet in astrologie geloof.
Kortom het boek is voor mij zeer zeer vermakelijk en ik weet zeker dat ik er in 2016 nog het nodige in zal lezen. Al is het alleen maar omdat het zeer vermakelijk is en ik toch een tikje nieuwsgierig ben naar of het gaat kloppen.

SterSterSterSterSter leeg

Lezen jullie wel eens horoscopen? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Jouw persoonlijke horoscoop voor 2016 – Joseph Polansky

  1. Ik vind het boek wel een heel grappig idee, maar ik zou het zelf niet hoeven te hebben denk ik. Ik vind het best grappig af en toe een horoscoop te lezen, maar ik hecht er eigenlijk niet zo heel veel waarde aan, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *