Personages die ik graag uit het raam zou gooien

Lieve lezers,

Ken je het gevoel, je bent heerlijk een boek aan het lezen en dan ineens is er zo een stik gemeen/vervelend/irritant personage. Door deze personages zou je soms het liefste het boek uit het raam gooien. Dat doen we natuurlijk niet maar we willen het wel graag.
Omdat ik er vanuit ga dat we allemaal wel zulke personages kennen heb ik een lijstje op gesteld met personages die ik graag het raam uit zou willen gooien.

De stiefvader van Eleanor – Eleanor & Park

Schermafbeelding 2015-08-24 om 22.43.33

Deze man haalt echt het bloed onder mijn nagels vandaan. Hij weet gewoon het leven van meerdere mensen te vergallen. Meer kan ik er helaas niet over zeggen anders ga ik spoilers geven.

Peter – Divergent/Inwijding

Schermafbeelding 2015-08-24 om 22.48.14

Gewoon alles van dit personage staat me tegen. Hij is een arrogant misselijk personage.

Peter van HoutenEen weeffout in onze sterren

Schermafbeelding 2015-08-24 om 22.50.20

  • Let op kan Spoiler bevatten
    Waar haalde deze man het lef vandaan om zo te reageren. Hoe veel pijn kan hij twee mensen moedwillig doen omdat zijn eigen leven zo vergald is. Gelukkig verricht hij op het einde nog een goede daad.

Professor UmbridgeHarry Potter

Schermafbeelding 2015-08-24 om 22.58.02

Professor Umbridge, ja die mevrouw met dat roze mantelpakje. Zij haalt bij menig mens het slechtste naar boven. Zo durfde Steven King zelfs deze uitspraak te maken. “the greatest villain since Hannibal Lecter, and Umbridge is like Darth Vader with a 60’s haircut and the world’s most ruthless smile. Even saying her name gives me the chills.”

Miss Trunchbull – Mathilda

Schermafbeelding 2015-08-24 om 23.02.18

Juffrouw Bulstronk, wat een vrouw. Ze maakte je vroeger in dit boek doodsbang en erg bezorgd. Gelukkig kan Mathilda haar met haar ‘krachten’ echt het raam uit gooien!

President Snow – De Hongerspelen/The hunger games

Schermafbeelding 2015-08-24 om 23.06.05

Deze man maakt me gewoon misselijk. Met zijn nare nare streken en zijn verschrikkelijke gemanipuleer. Gelukkig weten de meeste hoe het afloopt met deze man.

Dit waren de personages die als eerste in mijn hoofd opkwamen die ik graag uit het raam wilde gooien.
Natuurlijk weet ik heel goed dat deze personages hoog nodig zijn voor het verhaal. Maar toch heb ik een behoorlijke hekel aan ze.

Welke personages zou jij graag het raam uit gooien?
Laat het hieronder weten in de comments.

Liefs, Marjolein

11 thoughts on “Personages die ik graag uit het raam zou gooien

  1. Haha, wat een super leuk idee voor een artikel. Ik moest al enorm lachen bij het zien van de titel en bij het lezen van de inhoud nog meer.
    Die Peter van Houten zou ik ook zooooo graag door het raam sodemieteren. Wat een eikel, haha. Verder komt er zo 123 niet echt nog iemand anders in me op eigenlijk, haha.

  2. Whaha, de titel van deze blogpost! xD Ik had alleen gedacht wat minder voor de hand liggende personen aan te treffen. Want hier is iedereen het wel mee eens denk ik.

  3. Herkenbaar! Vooral die juffrouw Bulstronk uit Mathilda. Het is een tijde geleden dat ik die film heb gezien, maar ik vond het als kind ook echt een hatelijke leerkracht. Was ik blij met het einde van die film! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *