Stacking The Shelves

Lieve lezers,

Bij Stacking The Shelves draait allemaal om het delen van je boeken. Daarom wil ik graag in deze post laten zien welke boeken in de afgelopen 2 weken aan mijn boekenplanken heb kunnen toevoegen. Van al deze boeken gaan jullie namelijk een recensie lezen! Ook ben ik heel erg benieuwd naar jullie nieuwe boeken laat die dus ziezo achter in de comments!

Ja echt waar dit zijn alle boeken die ik de afgelopen twee weken binnen heb gekregen.. Ik sta er zelf ook nog een beetje versteld van. Gelukkig heb ik  vanaf vandaag na een hele drukke periode te hebben gehad genoeg tijd om ze te verslinden.

Van onder naar boven (van ‘oud’ naar nieuw)

Charisma – Jeanne Rayan 

Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.35.25

Aislyn is verlegen. Zo erg dat ze wegvlucht van feestjes en opziet tegen haar bijbaantje als badjuf. Dan krijgt ze de kans om alles te veranderen. Een dokter biedt haar een dosis Charisma aan, een gentherapie die haar het stralende middelpunt zal maken. De therapie is niet getest, maar Aislyn kan het aanbod niet weerstaan. 
Zodra het medicijn in haar bloed zit, begint het te werken. Vanaf dan is ze levendig en populair. Gek genoeg merkt ze dat anderen hetzelfde gedrag vertonen. Eerst lijkt alles beter dan het was, maar als mensen ziek worden en zelfs sterven, slaat de angst toe. De media doen uitvoerig verslag van de besmettelijke, dodelijke ziekte. Aislyn moet een manier vinden om het gen te stoppen, voor het te laat is, maar de dokter is spoorloos…

Aan dit boek hoop ik zeer binnenkort te gaan beginnen ik ben er namelijk razend benieuwd naar!!!

Sinds je weg bent – Anouska Knight

Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.36.43

Holly Jefferson heeft heus wel door dat iedereen om haar heen opgelucht ademhaalt als ze eens glimlacht, en dat begrijpt ze ook wel. Het is nu twee jaar geleden sinds het lot haar een keiharde dreun toediende. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ze de draad heeft opgepakt – ze werkt weer in haar taartenwinkel, bezoekt vrienden… maar zij zelf weet dat ze er nog lang niet is. Dan ontmoet ze Ciaran Argyll. Hij is knap, leidt een leven vol privileges en staat naar haar gevoel kilometers van haar af. Gaandeweg blijkt echter dat hij helemaal niet zo oppervlakkig is, dat hij eigenlijk heel leuk is – en dat hij haar wel ziet zitten! Maar ze durft de stap naar meer niet te zetten. Is ze nou gewoon verstandig… of laat ze een nieuwe kans op vriendschap en misschien zelfs liefde door haar vingers glippen?

In dit boek ben ik al begonnen. (helaas) kwamen er wat blogtours tussendoor en deze hadden nu eenmaal voorrang. Maar tot nu toe vind ik het een heerlijk boek!

Een heel bijzonder meisje – Anna van Praag 

Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.38.42

Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.
Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.
Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.

Een klein maar fijn boekje waar ik erg benieuwd naar ben!

Kapot – Carry Slee 

Schermafbeelding 2015-08-26 om 10.49.44

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus. Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Dit boek is onderdeel van een nieuwe BlogBom waar ik aan mee doe. 9 September verschijnt mijn recensie online!

Tot waar we kijken kunnen – Inge van der Krabben 

Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.49.03

Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben is een prachtige, ontroerende roman over een moeder-dochterrelatie. In een frisse, eigen stijl schrijft Van der Krabben over loslaten, loskomen, volwassen worden, verbinden, afscheid nemen en rouw. Hoofdpersoon Janne staat op de rand van een burn-out en realiseert zich dat het tijd wordt om voor zichzelf te kiezen en zich los te maken van haar moeder. Dan blijkt dat haar moeder ongeneeslijk ziek is en spoedig zal overlijden. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw evenwicht in hun relatie. Vele moeders en dochters zullen zich herkennen in deze roman. Voor de liefhebbers van Een weeffout in onze sterren.

Ik heb Inge ontmoet tijdens de bloggersborrel van VKB Media. Hier vertelde ze kort over haar boek. Sinds dien wacht ik vol verlangen op dit boek en eindelijk kwam hij van de week binnen!

Onder de maan & In het bloed – Patricia Briggs 

Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.44.02 Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.44.15

Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is ‘normaal’ soms ver te zoeken. 
Dus als een van haar vrienden bedreigd wordt door een groep schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor – maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht…

Ik ben echt enorm benieuwd naar deze nieuwe Urban Fantasy zeker als nieuw genre zijnde!

Jouw persoonlijke Horoscoop voor 2016 – Joseph Polansky

Schermafbeelding 2015-08-28 om 13.44.23

De recensie staat net online! Klik hier om hem te lezen.

Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.46.35

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Gisteren kwam dit lang verwachtte boek binnen. Op de bloggersborrel had ik ook over dit boek gehoord omdat Liesbeth zelf een stukje kwam voordragen en over haar boek kwam vertellen. Gisteren ben ik er dan ook gelijk in begonnen en ik ben nu al een heel eind in dit boek! Ook dit boek doet mee aan een Blogtour 8 september kan je mijn recensie hier lezen.

 

Welk boek van mijn enorme stapel zouden jullie graag lezen? 

Liefs, Marjolein

7 thoughts on “Stacking The Shelves

  1. Charisma en Sinds je weg bent lijken me ook echt super leuk!
    Morgen verschijnt er op mijn blog een post met al mijn nieuwe boeken! Het zijn er teveel om zo even op te noemen, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *