Recensie: Kapot – Carry Slee + Winactie

Lieve lezers,

Eindelijk is het zo ver! Na ruim 10 jaar is er een nieuwe Carry Slee voor de 12+ lezers. Namens de uitgeverij mocht ik dit boek al voor verschijning lezen. Vandaag deel ik met jullie mijn mening over dit boek.

Titel: Kapot
Auteur: Carry Slee
Verschenen:  4 september 2015
Pagina’s: 272
Uitgever: MoonSchermafbeelding 2015-08-26 om 10.49.44Koop bij bol.com

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.
Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Julia en haar broer Thijs zijn twee handen op één buik. Al hun hele leven lang doen ze alles samen, ook zitten ze samen in een super geweldige band die op het punt van doorbreken staat. Julia haar beste vriendin Emma is tot over haar oren verliefd op haar broer Thijs. Dit vind Julia helemaal geweldig, maar vindt haar broer Emma nu wel of niet leuk? Dan gebeurd er thuis iets ergs wat Julia en Thijs totaal niet aan zagen komen en staat hun leven ineens op zijn kop.

Het eerste wat me opviel aan dit boek was de mooie kaft. Hij wekt het gevoel van twee mensen die heel veel om elkaar geven maar niet verliefd zijn op elkaar. Ook de scheur door de foto bewijst dat er iets heftigs staat te gebeuren in dit boek.
De schrijfstijl van Carry Slee is zoals altijd weer heerlijk vlot waardoor dit boek zeer gemakkelijk leest. Het boek is geschreven wisselend uit het oogpunt van Julia en Thijs. Echter vond ik het wel vervelend dat er zonder enige aankondiging telkens van personage gewisseld werd. Hierdoor werd het voor mij soms verwarrend en moest ik even twee keer goed kijken wie nu aan het ‘woord’ was. De personages zijn verder ijzersterk neergezet.

Carry Slee weet met dit boek de vinger op een pijnlijke plaats te leggen van heel veel tieners. De situatie die ze beschrijft is voor elke tiener herkenbaar omdat iedereen het wel in zijn omgeving heeft meegemaakt. Hierdoor is het makkelijk relativeren naar de situatie en leef je direct mee met Julia en Thijs.
Echter kon ik me wel een beetje irriteren aan hoe verschrikkelijk erg mensen om elkaar heen kunnen draaien. Het voelde voor mij op sommige punten echt alsof hiermee het verhaal gerekt moest worden. Nu snap ik dat deze situatie wel tiener problemen zijn maar op een gegeven moment raakte ik echt gefrustreerd van het ‘lompe’ gedrag van sommige personages.

Waar ik Carry Slee echt een compliment moet geven is dat gedurende het boek het nare gevoel van Julia en Thijs zich echt bij me opkroop. Daar waar het verhaal ergens wat traag op gang kwam ging het op het einde snel en vol onthullingen en puzzelstukjes die op zijn plaats vielen.

Kortom is Kapot een boek wat de gevoelige en leerzame snaar bij tieners raakt. Door dit boek weet Carry Slee een onderwerp aan te kaarten waar niet graag over gesproken wordt maar waarvan het heel belangrijk is om begrip voor elkaar te hebben.

SterSterSterSter halfSter leeg

Omdat 10 jaar wachten toch wel heel erg lang is mag ik namens uitgeverij Overamstel aan 1 van mijn lezers een exemplaar van Kapot weggeven. 

Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat in de comments achter dat je mee doet (met een geldig mailadres)
 • Like Serendipity Books op  Facebook en Like & Share de foto van de win-actie  +1
 • Regram de foto van de win-actie op Instagram en volg Serenidipity Books +1
 • Retweet de foto op twitter en volg op twitter +1

Alleen het reageren in de comments is verplicht om mee te doen aan deze actie. Alle andere opties zijn +1 dit betekend dat jou naam een extra keer in de pot gaat. Uit alle deelnames trek ik 20 september de gelukkige winnaar.
Deze actie loopt t/m 19 september.

Gaan jullie dit nieuwe boek van Carry Slee lezen?

Liefs, Marjolein

32 thoughts on “Recensie: Kapot – Carry Slee + Winactie

 1. Ik doe absoluut mee aan de winactie. Carry slee is al van jongs af aan mijn favoriete schrijfster 🙂 ik heb het bericht gedeeld en geliked op facebook! 🙂

 2. Ik doe graag mee. Heb al haar boeken en films. Deze hoort er gewoon echt tussen. En wat is leuker om voor een beginnende Blogger een stukje te schrijven over dit boek.

  Ik heb alles gedaan
  Twitter samentha/littlemiszs
  Instagram x_misz_pinkie_x
  Facebook volg en gedeeld
  En natuurlijk een comment

 3. Serendipity Books wat een ontzettend leuke actie!
  Als kind heb ik veel boeken van Carry Slee gelezen & ik maak heel graag kans op haar allernieuwste boek! 🙂
  Ik heb alle dingen gedaan om kans te kunnen maken!

  Like Serendipity Books op Facebook en Like & Share de foto van de win-actie (Gedaan onder de naam: Sjoukje Bakker.)
  Regram de foto van de win-actie op Instagram en volg Serenidipity Books +1 (Gedaan on der de naam @kouk84.)
  Retweet de foto op twitter en volg op twitter +1 (Gedaan onder de naam @kouk84.)

 4. Ook ik waag een kans en de extra opties op FB en twitter heb ik gedaan!
  Heerlijk boek voor mijn 2 opgroeiende kinderen, die gek zijn op de boeken van Carry Slee.
  En zelf lees ik natuurlijk ook mee.
  Groeten,
  Grete Karina

 5. Ja zeker, eerst ga ik hem zelf lezen. En daarna voorlezen in groep 7/8. Ze zijn gek op Carry Slee haar boeken. Het zou leuk zijn als ik ze hiermee kan verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *