Wat een geluk dat ik jou gevonden heb – Guido van Genechten

Lieve lezers,

Vandaag weer een recensie binnen de kinderboeken, dit maal is het een boekje voor de iets ouderen maar met prachtige plaatjes voor als de kleinere kindjes mee willen genieten.

Auteur: Guido van Genechten
Pagina’s: 27
Leeftijd: 
Vanaf 4 jaar
Verschenen: Januari 2015
Uitgeverij: Clavis uitgeverij

Kaft
Koop bij bol.com

Herman de haas is een echte springer; hij kan gewoon niet stilzitten. Zijn neus leidt hem steeds naar de lekkerste hapjes, zoals heerlijke wortels. Jaar in jaar uit bestaat zijn leven uit springen, knabbelen en uitrusten. Totdat hij op een dag een heel speciaal luchtje ruikt. Nieuwsgierig volgt hij dit nieuwe geurtje en ontmoet zo het hazenmeisje Kobe. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk en zoeken ze samen de mooiste wortels en beste schuilplaatsen uit. 

Haasje wortel

Haas Herman is een echte haas. Met grote oren lange poten en een klein staartje. Elke dag springt hij rond en zoekt hij lekker hapjes. Hij heeft een hele goede neus en daardoor kan hij de hapjes snel vinden. Tot hij op een dag een ander lekker luchtje ruikt..

‘Wat een geluk dat ik jou gevonden heb’ is een groot boekje waardoor het ideaal is om voor te lezen aan meerdere kinderen tegelijk. De kleuren en tekeningen in het boek zijn werkelijk waar prachtig. Vooral omdat de tekeningen zo groot zijn zien de kinderen elk detail. Hierdoor gaat het verhaal veel meer spreken.
Ik heb het boekje gelezen met kindjes van 5 jaar 3 jaar en 2jaar. Voor het kindje van 5 was dit boekje echt een ontdekking. Zo werd er op elk detail gelet en werd er ook flink gelachen. Ook vragen in de trant van: ‘Mieren lopen toch altijd achter elkaar aan?’ geven het boekje een extra laag.
Voor de andere twee kindjes waren vooral de plaatjes heel mooi. De tekst was nog te moeilijk voor ze. Maar de woordjes als Hmm lekker en eten vlogen me rond de oren.
Haasje slaapt

Door de mooie tekeningen en het leuke verhaal is het boekje zeer geschikt om voor te lezen aan een groepje kinderen met wisselende leeftijd. Of bijvoorbeeld als je kinderen in leeftijd schelen, zo kunnen ze allebei plezier bleven aan dit boekje.
Ik heb heel erg genoten van dit boekje en de kinderen ook. Het zal zeker nog vaak voorgelezen gaan worden. Want inmiddels weten de kindjes al, als Marjolein komt helpen worden er boekjes gelezen.
Haasje einde

“Wat een geluk dat ik jou gevonden is een boekje voor het hele gezin”

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *