5x Binnenkort verwacht: Boeken

Lieve lezers,

Als blogger heb je soms het privilege dat je alle voorjaarsbrochures mag ontvangen van de uitgevers. Ik ben een van de lucky one die deze krijgt. Ik zit nu dus al flink gelukkig te zijn bij alle nieuwe pracht die uit gaat komen.
De boeken waar ik naar uit kijk zet ik vandaag voor je op een rijtje!

1. Een leven na jou – Jojo Moyes

Schermafbeelding 2015-11-27 om 11.45.21

Oh wat ben ik blij dat dit boek er aan komt! Het langverwachte vervolg op Voor jou! (En dan is de cover ook nog eens in de stijl van hoe de eerste editie van dit boek is uitgekomen! Zo blijf hij in mijn kast passen)  – Het vlakje van de oude cover komt niet op deze cover maar ik had helaas geen beter foto

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

2. Meidoorn en Grim 1 – Dromerspoel 

Voor de fans van Ontworteld, en laat ik daar nu net flink fan van zijn!

In ruil voor hulp bij haar ontspanning aan een lange, onterecht opsluiting, belooft de verbitterde genezer Meidoorn geen wraak te zullen nemen op de man die haar achter de tralies deed belanden. Achtervolgd door haar celmaat, de stille reus Grim, trekt ze richting het noorden. Daar, aan de voet van een mysterieus bos, moet ze de komende zeven jaar iedereen helpen die om hulp vraagt. Er zijn geen uitzonderingen. 
Als vervolgens de prins van het gebied hoort van Meidoorns speciale gave neem haar rustige leventje al snel een onverwachte wending. 

3. Op de grens – Ilona Andrews

Schermafbeelding 2015-11-27 om 12.03.01

Voor de Fans van Charmed zeggen ze, dan heb je mij natuurlijk al te pakken!

Tussen onze wereld zonder magie en haar spiegelbeeld met magie ligt de Grens… Rose woont met haar broertjes George en Jack in de Grens, de dunne reep land die de scheidslijn vormt tussen onze Broze wereld, waarin magie niet bestaat, en het Zonderling, het spiegelbeeld van onze wereld waarin magie juist alles bepaalt. Ze reist net als de meeste van haar buren elke dag naar haar werk in het Broze – zwart betaald, natuurlijk, want als Grenzer heeft ze wel magie maar geen papieren. Dan worden Rose en de andere Grenzers geconfronteerd met naar magie hongerende monsters die vanuit het Zonderling komen. En alsof die dodelijke dreiging niet genoeg is om Rose bezig te houden, vindt ze ook nog de belachelijk arrogante graaf Declan Camarine, edele uit het Zonderling, voor haar huis. Hij beweert haar – en haar magie – voor zich te willen winnen, net als al die andere aristocratische neanderthalers die ze al de deur gewezen heeft. Maar al snel blijkt dat Declans aanwezigheid niet helemaal toevallig samenvalt met de monsterlijke invasie…

4. Carry One – Rainbow Rowell 

Dit boek schijnt echt weer een meesterwerk van Rainbow Rowell te zijn!

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ‘s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

5. Een Frozen Hart 

Nog de engelse cover wat de Nederlandse is nog niet beschikbaar!

Iedereen houdt toch van Frozen?

Anna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest. 

Een Frozen Hart vertelt vanuit vanuit wisselend perspectief het verhaal van Anna en Hans. Duik dieper in het hoofd van de twee bekende hoofdrolspelers, krijg nieuwe inzichten bij deze moderne klassieker en je zal de film weer bekijken met andere ogen!

 

Binnenkort meer !! Want er komt zo veel leuks aan.
Welke van deze 5 vinden jullie het leukste? 

Liefs, Marjolein

12 thoughts on “5x Binnenkort verwacht: Boeken

  1. Ik ben best benieuwd naar Carry on, sowieso naar de boeken van Rainbow Rowell, want ik heb nog geen enkel boek van haar gelezen terwijl ik er wel heel veel goeds over gehoord heb.

  2. Ik dacht dat Frozen voor kinderen was, maar dit lijkt me toch meer een tienerverhaal. Hoe zit dat?

    ‘Me before you’ vond ik mooi, dus een vervolg van Jojo Moyes is vast fijn als je even geen zin hebt in iets moeilijks 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *