Recensie: Heb je alles gehad – Theresa Hartgers

Lieve lezers,

Vele van jullie zijn net of al een tijdje ouder. Theresa Hartgers schreef/tekende een boek met allerlei herkenbare situaties die elke ouder wel eens meemaakt.

Titel: Heb je alles gehad
Auteur: Theresa Hartgers
Verschenen:  november 2015
Pagina’s: 96

Koop bij bol.com

Het stripboek voor moeders. cartoons van/voor/door mama. het leven van een moeder met kinderen. Alledaagse rompslomp. Feest der herkenning. T.H. te R. wast en kookt en doet boodschappen. En ze tekent. Scherpe tekeningen van het dagelijks gedoe.

Het boek valt gelijk op doordat het er uit ziet als een soort notitieboek. Het heeft een lekker vrolijk kleurtje en door het Taboe Doorbrekend op de kaft trekt het gelijk de aandacht. De pagina’s zijn lekker stevig waardoor je er lekker doorheen bladert en het heeft een wat groter formaat. Ook door het grotere formaat heeft het echt de notebook uitstraling.

Het boek begint bij het jaar 2000 waarin de moeder een kind wil. Dit gevolgd door waneer de moeder meer kinderen wil en dan naar alle opvoed momenten. In elke tekening word er een nieuwe herkenbare situatie omschreven tot de tijd van ‘nu’.

De tekeningen zijn duidelijk en de tekst is vaak heel grappig. Elke ouder kan zich wel in de situatie herkennen waarin van de tekeningen. Echter vind ik dat het boek alleen maar de negatieve kant van ouderschap laat zien. Ik snap dat het boek bedoeld is om ouders een herkenbaarheid te geven. Maar ik vind het in veel tekeningen wel extreem. Door dit boek kreeg ik een beetje het gevoel dat kinderen hebben helemaal niet leuk en helemaal niet mooi is. Tuurlijk heeft het de frustraties maar dit boek is voor mij net een te grote hyperbol van de frustraties. Echter zijn veel tekeningen wel heel leuk getekend en daardoor erg grappig.

Vooral de look van dit boek is heel erg mooi waardoor het me toch zeker wel aanspreekt. Het boekje is wel leuk om aan een redelijke nieuwe ouder te geven om zo te kunnen lachen om de situaties die komen gaan.

Door dit boek krijg je als ouder niet het idee dat je de enige bent met al deze frustraties. En voel je je hopelijk iets minder ‘verloren’.

SterSterSter halfSter leegSter leeg

Wat vinden jullie van herkenbare boeken? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *