Boeken die passen bij je reisbestemming

Lieve lezers,

Nog even en we gaan allemaal weer op vakantie. Natuurlijk gaat iedereen ergens anders heen en heeft iedereen en net iets nadere soort vakantie.
Maar voor al deze vakanties zijn er ook boeken die bij je soort reis/bestemming passen.

Voor deze zomer is er dus ook een nieuw item op het blog. En dit is deel 1 er van.
Vandaag zet ik een aantal veel voorkomende bestemmingen op een rij en daarbij passende boeken.

Bergen
Ga jij lekker richting de bergen en daar ook nog eens heel veel wandelen. Dan moet je dit boek lezer lezen tijdens de rust momenten. Het past perfect bij een grote wandeltocht en heeft je ook nog eens een hoop moed.

Wild
Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen. 

Een prachtig verhaal en het is ook nog eens omgetoverd in een prachtige film. Echt een boek dat je moet lezen tussen de bergen.

 

Waar ik ook heen ga
Op een bewolkte ochtend in juni strikt Alma de veters van de schoenen die haar zware, lange tocht naar Santiago de Compostella zullen begeleiden. Ze gaat alleen, zonder telefoon: een nieuw begin.
Maar in haar hart draagt ze het verdriet van haar verbroken liefde, Bruno. Onderweg ontmoet ze de vijfenvijftigjarige Frida, wier man is overleden. Terwijl ze samen wandelen, groeien ze dichter naar elkaar toe. Ze delen hun pijn, vermoeidheid en verdriet.
Wat Alma niet weet, is dat Bruno spijt heeft van zijn beslissing. Hij probeert haar terug te vinden en begint aan dezelfde tocht. Zal het Bruno lukken Alma te vinden, terwijl zij hem juist probeert te vergeten? En zal Frida haar verlies te boven komen?

Een bijzonder boek met een diepe lading.

 

Strand
De locatie waar denk ik de meeste mensen heen gaan. Het strand, en wat is er lekkerder dan aan zee een heerlijk boek lezen.

Gestrand
Spanning en romantiek op een onbewoond eiland Anna Emerson vertrekt met T.J. Callahan naar de Malediven, naar het zomerhuis van zijn familie, waar ze de zestienjarige jongen bijles zal gaan geven. Maar hun watervliegtuigje crasht en ze spoelen aan op een onbewoond eiland. Anna en T.J. zijn op elkaar aangewezen om te overleven in dit tropisch paradijs dat talloze gevaren herbergt. De dagen worden weken en de weken worden maanden, en de twee worden niet gevonden. Naarmate de tijd verstrijkt, voelen Anna en T.J. zich steeds meer tot elkaar aangetrokken.

Misschien is dit boek een nachtmerrie maar het is wel een zonnig tropisch eiland. En daarom wel extra leuk om bij je strandvakantie te lezen.

Hotel Evergreen falls
In 1926 is Violet een kamermeisje in Hotel Evergreen Falls. Dan wordt ze verliefd op Sam, een van de gasten, en hij op haar. Violet zet alles op het spel om bij Sam te zijn. Daar betaalt ze een hoge prijs voor…
2014. Lauren is naar de andere kant van Australië verhuisd om te ontsnappen aan haar bazige moeder. Ze huurt een appartementje vlak bij een vervallen hotel in het dorp. Lauren kan het niet nalaten om op onderzoek uit te gaan. Wat ze ontdekt verandert meerdere levens, waaronder dat van haarzelf.

Oké dit boek niet niet echt 100% strand maar het brengt je wel in deze stemming.

 

Wijngaarden/Frankrijk
Heel veel mensen gaan ook op vakantie in de buurt van wijngaarden. En daar zijn natuurlijk ook weer  genoeg boeken over te vinden. Heerlijk dus om vlak bij de druiven in het prachtige landschap een boek er over te lezen.

De vergeten zomer 
De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de familie Cambon. Behalve dit jaar. Wanneer de oogst door een fout mislukt, is dit slecht nieuws voor het voortbestaan van het landgoed. En Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane. Het is slechts één incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc. Luc, die altijd zijn best doet om zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen. Maar als het noodlot toeslaat, blijft Jane vol twijfels achter. Welke geheimen heeft haar man altijd voor háár verborgen gehouden?
Wanneer ze de dagelijkse leiding van de wijngaard overneemt, vindt Jane bewijs voor het feit dat Luc niet de man was op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. En wat erger is, ze weet dat alleen haar oude vijand Clarisse kan helpen om de waarheid te achterhalen…

Heerlijke wijngaarden en een bijzonder verhaal. Ga lekker in de schaduw zitten met een prachtig uitzicht en geniet van dit boek.

Een huis in Frankrijk
Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen en is zwanger van een derde kindje. Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren. De feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit zal liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd laten. De auteur heeft het talent om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen.

 

Amour Provence
Amour Provence van Constance Leisure is een portret van het leven in de Provence zoals je niet eerder las: zorgvuldig bewaarde geheimen en opbloeiende liefde achter de deuren van de schilderachtige dorpen. Een heerlijk boek voor op vakantie in Frankrijk. In twee naburige dorpen in de Provence kennen veel families elkaar al generaties lang. Zo ook die van Didier Falque en Gilberte Perra, de kinderen van concurrerende wijnmakers. Didier weet dat Gilberte nooit een partij voor hem zal zijn. Hun wegen scheiden zich wanneer Gilberte het dorp ontvlucht vanwege een familiegeheim. Wanneer zij jaren later terugkeert, is Didier het zwarte schaap van het dorp. Wat is er gebeurd in de tussenliggende jaren?

Oké, dit boek heb ik nog niet gelezen en ik stuitte er pas net op maar dit boek is echt perfect voor als je een wijn/Frankrijk vakantie hebt.

 

Citytrips
Heel veel mensen gaan deze zomer natuurlijk ook nog citytrips doen. Deze zijn natuurlijk geweldig maar als je ‘s avonds tijd hebt is het nog gaver om een boek bijpassend bij de stad te lezen. Ook voor deze trips heb ik een aantal boeken.
De patissier van Parijs (Parijs)
Een heerlijke roman voor fans van Sarah-Kate Lynch en Nora Roberts. ‘De patissier van Parijs’ neemt je mee naar vervlogen tijden… 
Parijs, 1909. Het toeval leidt Guy naar Pâtisserie Clermont, waar hij onmiddellijk geraakt wordt door de schoonheid van de elegante creaties – en door de dochter van de patissier, Jeanne. De twee worden verliefd, maar net als het broze suikerwerk waar de patisserie om bekendstaat, is hun geluk kwetsbaar…
Cambridge, 1988. Petra ontdekt een foto van haar opa, een gerespecteerd auteur, met twee mensen die ze niet kent en de mysterieuze tekst ‘Vergeef me’. Als haar opa’s biograaf vervolgens een schandaal ruikt en daar zijn pijlen op richt, begint een race naar de waarheid. 

Parijs en heerlijke gebakjes. Perfect toch

 

Belgravia (Londen)
Op 15 juni 1815 organiseerde de hertogin van Richmond in Brussel een groots bal ter ere van de hertog van Wellington. Vlak na middernacht kwam onverwacht het bericht dat Napoleon de grens was overgestoken, waardoor Wellington zijn mannen op stel en sprong de oorlog in moest leiden. Veel officieren die op het slagveld omkwamen, droegen hun avondkleding nog. Belgravia begint op deze vooravond van de slag bij Waterloo. Genodigden op het legendarische bal zijn James en Anne Trenchard, die in de handel een fortuin hebben verdiend. Hun dochter Sophia maakt een onuitwisbare indruk op Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van een prominente Britse familie. Maar tijdens het bal gebeurt er iets wat in ieders leven zijn sporen zal nalaten. En vijfentwintig jaar later, als de twee families neerstrijken in de nieuwe wijk Belgravia, heeft dit geheim nog steeds gevolgen. Achter de deuren van de imponerende huizen vormt zich een web van leugens en intriges.

 

 

Waar ga jij naartoe op vakantie?
Binnenkort meer bestemmingen en meer tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *