Stacking The Shelves week 30 -2017

Lieve lezers,

We zitten nu allemaal heerlijk in de zomervakantie en het is tijd om lekker te gaan lezen. Dus pak dat boek dat al zo lang je naam roept en ga lekker lezen

Maar wanneer je door dat boek heen bent is het weer tijd voor iets nieuws. En vandaag laat ik je weer zien welke boeken er op mijn planken bij zijn gekomen.

img_7538

De wereld achter het het
De wereld achter het hek van Zana Fraillon is een schitterende YA-roman over een jonge vluchteling. Voor de liefhebbers van De jongen in de gestreepte pyjama en De boekendief. Subhi is geboren in een vluchtelingenkamp. Het is de enige wereld die hij kent. Dan, op een nacht, ziet hij een meisje aan de andere kant van het hek. Ze heeft een dagboek van haar overleden moeder dat ze niet kan lezen. Ze hoopt dat Subhi haar kan helpen de verhalen die erin staan te ontrafelen. De twee kinderen vinden troost – en soms zelfs een gevoel van vrijheid – bij elkaar. Maar pas als ze moediger zijn dan ooit en beslissingen durven te nemen die alles voorgoed zal veranderen, ervaren ze wat echte vrijheid is.

Persoonlijk ben ik niet zo van de oorlog boeken. Maar dit boek trok echt mijn aandacht. Daarom ben ik heel erg benieuwd naar wat ik er van ga vinden en hoe zeer dit boek ‘oorlog’ is.

 

Het zomerhuis
‘Het zomerhuis’ is een prachtige YA-roman en ultiem zomerboek van bestsellerauteur Ann Brashares, die internationaal doorbrak met haar succesvolle serie 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek. Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie. Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?

In dit boek ben ik stiekem al begonnen omdat ik toe was aan wat 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek leesvoer. En ik zit er dan ook gelijk in. De recensie volgt dus snel .

 

Kolletje & Dirk- Gruwelijk Eng
Kolletje & Dirk – Gruwelijk eng! is een bundel met nieuwe verhalen van Pieter Feller (tekst) en Natascha Stenvert (illustraties) rond het thema van de Kinderboekenweek 2017: griezelen. Veilige griezelavonturen voor kleuters, voor een leuk prijsje! Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Het is herfst en tante holt een pompoen uit en maakt pompoensoep met paddenstoelen. Als ze terugkomen van het paddenstoelen zoeken in het bos, brandt er een kaarsje in de uitgeholde pompoen. Hoe kan dat nou? Dirk vindt het maar eng. Tante Laetitia vertelt dat ze vroeger wel eens bang was voor monsters onder het bed. Ze weet ook een oplossing: heel snel je bed in springen, zodat het monster je niet kan grijpen. Als Kolletje en Dirk ’s nachts iets horen, is het geen bedmonster. Maar wat is het dan wel? Een wolf, een krokodil of…?

Een nieuw boekje in de Kolletje & Dirk serie. Een boekje speciaal voor de kinderboekenweek. Kolletje en Dirk zijn echt enorm leuk en je kunt er veel van leren. Ik ben benieuwd naar de avonturen van deze keer.

 

Social media marketing voor Dummies
De afgelopen jaren zijn de marketingmogelijkheden via social media enorm gegroeid. Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, blogs: allemaal hebben ze hun eigen voordelen, gebruiksaanwijzingen en unieke doelgroepen. Maar hoe weet je welke social media bij jouw bedrijf passen en welke strategie je moet toepassen om een succesvolle campagne te kunnen lanceren? Daar helpt de nieuwe editie van Social media marketing voor Dummies je bij! Naast een overzicht van alle mogelijkheden en de nieuwste trends biedt deze praktische gids alle informatie die je nodig hebt om valkuilen te vermijden. Of je nu een drukke marketeer, eigenaar van een klein bedrijf of een ondernemer bent die nieuwe afzetmarkten wil bereiken met behulp van social media, met dit boek ben je van alle markten thuis.

Alle social media marketing die ik doe, doe ik puur op gevoel. Maar met dit boek hoop ik er toch iets meer echt van te kunnen gaan leren om zo nog beter te worden en nog meer leuke dingen te kunnen gaan doen met het blog. De recensie volgt natuurlijk na het lezen.

 

 

Dat was het weer voor deze week.
Ik ben heel erg benieuwd naar alle boeken voor volgende week.

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *