Boeken om aan jezelf te denken

Lieve lezers,

We weten allemaal hoe belangrijk het is om regelmatig even bij jezelf stil te staan. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er zat boeken die je daar een handje bij kunnen helpen.

Vandaag heb ik een aantal ideale boeken voor je op een rijtje gezet.

999 vragen aan jezelf
Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn.
We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, ‘drie dingen-vragen’, 10-punts schalen … we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen.

Een enorm leuk boek om in te vullen en nog leuker om telkens aan te vullen en terug te lezen. Lees mijn recensie nog even hier. 

 

Liever met Lef
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Een geweldig boek dat ik iedereen kan aanraden. Enorm inspirerend maar het laat je ook enorm goed voelen. Lees mijn recensie hier. 

 

Nooit meer te druk
Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.
Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

Wil jij ook nooit meer te druk zijn? Dit boek gaat je enorm op weg helpen.

 

Mijn Bullet Journal
In onze ‘Mijn Bullet Journals’ vind je de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg bij de start, voorbeelden van de legenda, maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes en versieringen. Ook vind je er talloze pagina-ideeën en lay-outs waaruit je dingen kiest die bij je passen.

Dit boek is heerlijk om je eigen gedachten lijsjtes en planningen in kwijt te kunnen. En om je opdrachten/tips/lijsjtjes van Liever met Lef in uit te werken .
Met welke boeken kan jij echt aan jezelf werken? 

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Boeken om aan jezelf te denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *