Recensie: 999 vragen aan jezelf

Lieve lezers,

De laatste tijd ben ik dol op boekjes die je in kunt vullen over jezelf. De tijd van dagboeken ligt namelijk achter me. Maar op deze manier kan ik toch informatie over mezelf in deze periode van het leven doorgeven aan mijn (hopelijk ooit) kinderen.

Titel: 999 vragen aan jezelf
Redactie: Nicole Neven
Verschenen: Mei 2016
Uitgever: BBNC Uitgevers

  Koop bij bol.com

Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn.
We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, ‘drie dingen-vragen’, 10-punts schalen … we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen.

Het eerste wat aan dit boek opvalt is hoe mooi hij is. Het boek heeft een heerlijk klein formaat en prachtige kleur en een mooie papieren omslag om het boek heen die je er af kunt halen.
De pagina’s in het boek zijn mooi ingevuld met blauwe randen om de pagina’s.

999 buitenkant

Op elke pagina staan een aantal vragen. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, ‘drie dingen-vragen’, 10-punts schalen. Het leuker hieraan is, is dat je soms echt even moet na denken en soms gewoon op je eerste gevoel kan invullen. Hierdoor vlieg je door sommige pagina’s en moet je bij andere echt even dingen opzoeken of over nadenken.

Het leuke aan dit boek is dat je begint bij het ontstaan van jezelf. Je mag je ouders beschrijven hoe laat je geboren bent wat voor dag het was wat er in het nieuws was. Daarna groei je door naar je babykamer, naar je basisschooltijd en zo door naar het nu.

999 binnenkant

Ik zelf heb besloten dat als ik even het antwoord op een vraag niet weet ik gewoon door ga naar de volgende pagina. Zo kan ik later nog terug komen naar die vraag en hem met het juiste antwoord beantwoorden.
Natuurlijk is er in dit boek niet echt een goed of een fout. Want het gaat over jezelf, je hoeft dit boek later niet aan een ander te geven. Je kunt hem ook gewoon voor jezelf invullen. Want het is enorm leuk om op deze manier eens over jezelf na te denken. Echter is het natuurlijk extra bijzonder als je dit boek later aan je kinderen kunt geven. Echter kunnen ze je er misschien ooit nog mee chanteren *knipoog*.

999 binnenkant 2

Ik heb enorm veel plezier gehad met dit boek. Een aantal vragen heb ik nog niet ingevuld omdat ik daar nu even het antwoord niet op wist. Maar zo kan ik nog op zoek gaan naar dit antwoord en kan ik er later nog een keer veel plezier hebben van dit boek met terug lezen en de laatste vragen beantwoorden.

999 vragen cover

Omdat het boek vooral zo enorm mooi is en ook nog eens heel vermakelijk krijgt het:

SterSterSterSterSter half

Wat vinden jullie van dit soort boeken en zou jij deze willen hebben?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Recensie: 999 vragen aan jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *