Boeken series die je niet mag missen

Lieve lezers,

Nu het weer wisseld van zonnig naar slecht en weer heen en weer krijg ik altijd extra kriebels om een serie te gaan lezen.

Maar welke series zijn nu echt de moeite waard?
Vandaag vertel ik je over een aantal van mijn favorieten.

img_6741

Allerzielen
Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana de hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen bevindt zich Matthew Clairmont, een geneticus én vampier met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop.

Een duur boek dat wel. Maar echt een geweldige serie. Ik heb hier zo enorm van genoten. Ook is elk boek van deze serie een dikke dikke pil dus hij staat garant voor uren en uren leesplezier.

 

De Hongerspelen
Katniss Everdeen woont met haar moeder en haar zusje in het 12e en armste district van Panem. Daar heerst het keiharde regime van het welvarende, brute Capitool.
Bij de jaarlijkse Hongerspelen moeten twaalf jongens en twaalf meisjes in een gemanipuleerde arena de strijd aan gaan op leven en dood. Zo begeeft ook Katniss zich onder het oog van de hele bevolking in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici staat ze voor de vraag: hoe ver ga je om te overleven?

Als je deze serie nog niet gelezen hebt dwing ik je bij deze om de serie te gaan lezen. Nu heb je dus geen smoesje meer om deze serie niet gelezen te hebben.

 

Vrees me
‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen. Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was. 

Een geweldige serie waarbij je wel heel even moet wennen aan de schrijfstijl Maar daana is je hart voor altijd verdeeld.
Overigens is dit een serie die je zo uitgelezen hebt. De boeken zijn dik maar het lettertype heel fijn. Ik weet nog dat ik met pijn moest wachten op elke keer een volgend deel.

 

Hof van doorns en rozen
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Een serie die op dit moment echt een enorm grote hit is en dat in mijn ogen daar ook voor de volle 100% het recht toe heeft. Deze moet je echt gelezen hebben.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer echt super leuke geweldige series maar daar hebben we het weer een andere keer over.

Wat is jou echt favoriete serie? 

Liefs, Marjolein

 

2 thoughts on “Boeken series die je niet mag missen

  1. De Hongerspelen was mijn allereerste serie en die boeken zijn ondertussen al de hele familie rondgegaan. En Hof van Doorns en Rozen is echt mijn favoriete serie allertijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *