Boeken waar ik naar uit kijk in 2017

Lieve lezers,

2017 is pas een paar dagen oud maar toch kijk ik al enorm uit naar een aantal boeken die dit jaar gaan verschijnen. Natuurlijk is nog lang niet alles aangekondigd maar een aantal titels staan nu al hoog bovenaan op mijn lijst.
Daarom besloot ik om de boeken waar ik nu al enorm naar uit kijk op een rijtje te zetten en met jullie te delen.

De glazen troon (14-03-2017)
Ze wordt door twee mannen bemind
Het hele land vreest haar
Alleen zij kan het koninkrijk redden

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Dit boek heb ik gesingeerd staan in het engels. Maar ik hoor van veel mensen dat het Engels erg lastig is. Daarom kijk ik er enorm naar uit om dit boek te gaan lezen in het Nederlands. Zeker voor de introductie prijs van maar 7.50,-

Verboden Vruchten (14-03-2017)
In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijft…
Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvilla’s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Een nieuwe Jojo Moyes. Deze moet ik gewoon lezen! Ik kan echt niet wachten.

Sneeuw als As (10-01-2017)
Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Ik ben enorm benieuwd naar dit nieuwe boek omdat het in het buitenland al een enorm succes is.

Lang en Gelukkig
Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet. Het is een echt collector’s item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren. In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins. De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Ondanks dat ik de echte verhalen al gelezen heb ben ik toch heel benieuwd naar alle tekeningen die deze bundel te bieden gaat hebben.

Kleine zwarte leugens
Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen?
Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval – en twee kinderen komen om. Die van jou.
Op een eiland met maar weinig inwoners is het onmogelijk om de vrouw die je leven kapot heeft gemaakt te ontlopen. Elke toevallige ontmoeting is een pijnlijke herinnering aan alles wat je hebt verloren: je gezin, je toekomst, je gezond verstand. Hoe lang duurt het dan nog voordat de gedachte aan wraak onweerstaanbaar wordt?
Dus nu… wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?

Een spannende thriller die in het buitenland een een enorme hit is. Ik ben heel benieuwd of dit boek waar kan maken wat het beweerd te zijn.

 

The Juwel – Opgesloten ( 08-03-2017 )
Dit boek is een novelle bij de serie The Juwel. In dit boek lees je alles over Raven en haar beste vriendin. Extra leuk. Dit boek is in amerika alleen maar uitgegeven als ebook.

En dat allemaal voor de prijs van 7.50

 

 

 

Titans (01-02-2017)
Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanishe paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: Meedoen aan de reace! Maar de races zijn vol gevaren en valkuilen.. en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine? Maar is Padlock wel een machine? Of schult er ergens in dat futuristische stalen paard een vreind die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?

Dit boek lijkt me helemaal geweldig heerlijk genieten van een nieuwe wereld met bijzondere banden.

 

 

Ik ben heel benieuwd wat 2017 ons nog meer gaan brengen aan boeken. En wat de nieuwe favorieten gaan worden.

Naar welk boek kijk jij uit? 

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “Boeken waar ik naar uit kijk in 2017

  1. Heey Marjolein,

    De Glazen Troon vind ik in het Engels niet moeilijk. De serie is absoluut een van mij favorieten, dus heel veel plezier. De cover is wel erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *