Boeken waar ik naar uit kijk in 2018

Lieve Lezers,

2018 is weer begonnen en ook dit jaar gaan er weer een hele hoop mooie boeken verschijnen.
Ik zit stiekem al te popelen op alle nieuwe reizen die we door middel van lezen mogen gaan maken.

Vandaag deel ik dan ook met jullie een aantal boeken waar ik dit jaar naar uitkijk.
img_1709

Voor mij (27-02-2018)
Jojo Moyes, de auteur van de hits ‘ Voor jou’ (Me Before You) en ‘Een leven na jou’ (After You). “Voor mij’ is opnieuw een boek met Lou in de hoofdrol.
In “Voor jou’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben…
Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Zoals jullie weten ben ik een giga gastrische fan van Jojo Moyes. Dit boek mag dus echt niet missen over ongeveer een maand.

 

Showstopper (13-02-2018)
Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 13 jaar en ouder.
Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.
Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.
Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Dit boek heb ik zelf al als leesexemplaar binnen gekregen, en ik kan je nu al vertellen dat stoppen met lezen heel erg moeilijk is.

 

Hof van doorns en rozen – Novelle (30-05-2018)
Duik opnieuw in de meeslepende wereld van Hof van doorns en rozen
Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Hof van doorns en roze is ook een serie die je echt niet mag missen. Deze novelle moet je dan ook in je collectie hebben.

 

Hazelwoud (30-01-2018)
De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:
BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD
Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Naar dit boek ben ik heel erg benieuwd. Ik heb heel  veel positieve berichten gehoord en ik hoop dat dit boek mijn hoge verwachtingen kan waar maken.

 

Wat Alice vergat (01-05-2018)
Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus… stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar.
Alice moet de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren, en tegelijkertijd proberen haar leven weer op de rit te krijgen. Ze probeert erachter te komen waarom haar zus haar niet meer wil spreken, en hoe het komt dat ze een van die superslanke moeders met veel te dure kleren is geworden. Uiteindelijk moet Alice vooral erachter komen of geheugenverlies een zegen is of een vloek, en of het mogelijk is om helemaal opnieuw te beginnen.

Liane Moriarty is altijd een groot succes voor heerlijke leesavonden. Dit nieuwe boek beloofd weer veel goeds.

 

Verder zijn er nog een aantal boeken die voor later dit jaar op de planning staan die ik graag wil lezen maar waar op dit moment nog te weinig over te vertellen is. Maar deze boeken gaan jullie natuurlijk vanzelf hier op de site tegen komen.

 

Op welk boek in 2018 kan jij echt niet wachten? 

Liefs, Marjolein

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *