Boeken waar ik naar uit kijk in april

Lieve lezers,

De nieuwe maand staat voor de deur en dat betekend een maand vol met nieuwe boeken die gaan verschijnen.

Vandaag neem ik jullie mee op een tripje naar welke boeken je deze maand echt niet wil missen.

img_5651

Op mijn schouders (19-04-2017)
Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Het vorige boek van Jennifer Niven was echt prachtig en dit boek kwam ik op mijn tripje in Amerika heel veel tegen als tip. Ik ben dus heel erg benieuwd of dit boek de verwachtingen kan waar maken.

 

Bijna echt gebeurd (18-04-2017)
Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.
Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Alleen de waanzinnig mooie cover al daarvoor wil ik het boek hebben. Dat in combinatie met dat Liane Moriarty prachtige boeken schrijft maakt dat ik dit boek gewoon moet hebben.

 

Ibiza de erfenis (10-04-2017)
Na de dood van haar vader keert Dorien terug naar het eiland dat ze als kind verliet: Ibiza. Maar wat begint als een reis om haar verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht voor eigen leven…

Een prachtige cover en een heerlijk boek om te gaan lezen zo richting de zomer.

Ik heb er nu al zin in om aan dit boek te mogen beginnen. Nu nog wachten tot het verschijnt.

 

 

De voordelen van onbeantwoorde liefde (24-04-2017)
Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.
Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Dit boek heeft ook zeer hoge verwachtingen en ik ben heel erg benieuwd of dit boek het ook waar gaat maken. De cover is in ieder geval erg uniek en ik vermoed dat het boek het ook gaat zijn.

 

Het geheugenboek (14-04-2017)
Het geheugenboek van Lara Avery is perfect voor fans van John Green, Jennifer Niven en Gayle Forman. De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen…

Dit boek wil ik super super graag lezen en ben ik echt zo benieuwd naar. Hopelijk mag ik het boek binnenkort lezen.

 

Nog een keer feest ( 18-04-2017 )
Sophie erft van de tante van een ex-vriendje(!) een huis op Scribbly Gum Island, een eilandje voor de kust van Sydney, een verrast iedereen door er te gaan wonen.
Er is een vreemd soort charme aan het eiland: er is in 1932 een baby gevonden, van wie de ouders spoorloos zijn verdwenen. Dit Baby Munro-mysterie houdt inmiddels hele generaties in de greep, en wordt levend gehouden met rondleidingen in het Munro-huis (‘een fluitende ketel op het vuur,m een nog warme cake op het aanrecht’) en jaarlijks een groot feest (op de dag van de verdwijning). Baby Munro zelf is inmiddels een oude dame en het mysterie is nooit opgelost.

Nog een boek van Liane Moriarty deze maand! De maand kan nu dus al niet meer stuk. En kijk ook eens hoe mooi deze cover weer is.

 

Naar welk boek kijk jij enorm uit? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *