Crowdfunding voor Urban Fantasy

Lieve lezers,

Een aantal dagen geleden is Uitgeverij De Fontein begonnen met een Crowd Funding actie voor het vierde boek van Anne Bishop “Grijze Ogen”.
Nu hoor ik je al denken een Crowd Funding actie? Waarom moet dat dan?

Eigenlijk is het heel simpel. Er moet genoeg geld zijn om een boek te laten vertalen en om een boek te laten drukken. Dat is namelijk echt niet goedkoop!
Eigenlijk is dit ook de reden waarom veel series niet meer verder uitgebracht worden. De verkoop weegt niet op tegen de kosten die er gemaakt worden. Daarom word een serie dan vaak gecanceld.
Ik denk dat ieder van ons dit wel eens mee gemaakt heeft en dit echt niet leuk vond.

Uitgeverij de Fontein heeft hier eigenlijk een soort van stokje voor gestoken. Als wij willen dat deze serie verder uitgegeven wordt kunnen we daar geld voor doneren.
Normaal staat er tegenover doneren niet zo veel maar uitgeverij De Fontein heeft dicht werkelijk waar prachtig uitgepakt!

Zo heb je voor €5,- al een Goodiebag van deze serie!! Voor €15,- krijg je het boek en voor €20,- krijg je het boek en de goodiebag!! Het mooiste is ook nog eens dat hoe meer geld er opgehaald wordt hoe beter de goodiebag gevuld gaat zijn.
Maar ben jij helemaal van fan dit genre kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor:  €50, -LEESCLUB – Je wordt uitgenodigd op de uitgeverij waar je kennismaakt met het team achter de Urban Fantasy-boeken. Onder het genot van een high tea bespreken jullie je favoriete boeken, de ins en outs van het genre, en mogen jullie de medewerkers van Uitgeverij De Fontein het hemd van het lijf vragen over hun werk, hun lievelingsboeken en hoe dat nu eigenlijk gaat, een boek uitgeven. Uiteraard wordt ook Grijze ogen besproken, dus je krijgt vooraf een leesproef van het boek toegestuurd. Na de leesclub mag je het gedrukte boek meenemen. Let op: om deze leesclub behapbaar te houden kunnen maximaal 8 personen zich hiervoor aanmelden!
Of!!!
Voor €40,- PROOF OF LIFE – Je wordt proeflezer en krijgt de eerste proef van het zetwerk thuis om alvast te lezen (en eventuele spelfouten te spotten); je wordt daarvoor bedankt met je naam in het binnenwerk. De eerste proef is er meestal zo’n 6 à 8 weken vóór verschijning, dus je loopt voor op de hele wereld! Je ontvangt ook 1 keer het papieren boek Grijze ogen en 1 goodiebag.

In onderstaand filmpje legt Sabrina nog eens even haarfijn uit wat de bedoeling is.

Vooral de optie van €40,- vind ik heel heel erg gaaf!!
Op de site https://crowdaboutnow.nl/urban-fantasy kan je alle opties vinden die je kan nemen. Zo kan je ook door een redacteur je script na laten kijken!!

Kortom met deze actie beloon je iedereen in Nederland en België op het vierde deel van een serie maar verwen je jezelf ook nog eens met veel leuks.

Lees alle info nog even na op https://crowdaboutnow.nl/urban-fantasy en zo zie je ook wat je allemaal Extra krijgt bij welk streefdoel. Op naar de €2.000,-

 

Gaan jullie mee doen met deze crowd funding actie? 
Ik ben nog aan het twijfelen welk pakket ik ga nemen. Welke vinden jullie helemaal geweldig?

 

Liefs, Marjolein

This entry was posted in Overig.

4 comments

  1. Marleen says:

    Ik twijfel ook, maar dan vooral over hoe het zit als het doel niet gehaald wordt. Ben ik dan mijn geld kwijt en geen boeken? Ik vind het verder een hele mooie actie. Zelf zou ik gaan voor de optie van 65 euro.

  2. Iris says:

    Ik vind het crowdfunden van boeken zo bevredigend! Je krijgt er een leuk boek voor terug, maakt een schrijver helemaal blij, krijgt meestal leuke goodies en kunt altijd zeggen dat jij dit boek mede mogelijk hebt gemaakt.
    Doe dan ook mee met deze actie. Zelf heb ik voor de ebooks gekozen, aangezien ik nog geen enkel boek heb gelezen in deze serie ( I know shame on me). Hoop zo dat we meer als het streefdoel halen, zodat we straks een heerlijk gevulde goodiebag krijgen opgestuurd!

Geef een reactie