Voor de lezers: Zo help je de blogger

Lieve lezers,

De laatste tijd laaien de discussies weer op over het betalen aan (boek)bloggers. Iedereen heeft hier zo zijn eigen mening over en als lezer zit je vaak heen en weer te lezen tussen en over alle meningen.

Daarom vond ik dat het vandaag eens tijd werd voor een artikel hoe jij als lezer hier je steentje aan kan bijdragen om de blogger te steunen.

img_6345

Partnerprogramma
De makkelijkste manier om je favoriete bloggers te steunen is door gebruik te maken van hun partnerprogramma. Alle linkjes die je overal op websites ziet linken vaak door naar partnerprogramma’s. Jij merkt er niets van maar je word via een speciaal aangemaakte link doorgestuurd. Koop jij dan iets op die site krijgt de blogger een klein percentage van je aankoopbedrag. Jij merkt hier niets van en het kost je niets. Ook hoef je niet perse dat product te kopen waarop je door klikte. Met elke aankoop na het doorklikken ongeacht het product sponsor je de blogger.

Laat uitgevers op social media weten dat jij iets van een blogger zo leuk vind
Uitgevers kunnen ook niet helemaal precies weten welke bloggers nu echt geweldig gevonden worden. Zo kan een blogger hele hoge volgers aantallen op social media hebben maar zoals we allemaal weten kunnen die allemaal nep zijn. Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet maar jullie snappen dat het lastig kan zijn. Maar als jij helemaal fan bent van een blogger vind de uitgever dit natuurlijk fijn om te weten. Laat het daarom eens aan een uitgever weten wanneer je een recensie helemaal geweldig vond. Of met welke blog jij vind dat ze samen moeten werken. (Nu aub niet allemaal massaal uitgevers gaan stalken). Maar een leuke tweet kan zowel de uitgever als de blogger zeker waarderen.

Twijfel je over een boek? Vraag of de blogger het wil lezen
Gelukkig doen jullie dit bij mij al vrij vaak. Vragen of ik een boek wil lezen omdat je zelf heel erg twijfel en je TBR lijst heel erg groot is. Stuur de blogger dan vooral een mailtje met de vraag of ze dit boek willen recenseren. Als ik nog niet van het boek gehoord heb maar zeker interesse heb vraag ik dit boek namelijk wel eens aan bij de uitgever. Meestal wel pas na 3 verzoekjes om een boek. Maar zo kun jij je steentje bij dragen aan de blog leuk contact hebben met de blogger en voor de uitgever interesse wekken voor een boek. Een win-win situatie dus.

Laat van jezelf horen
Uitgevers kunnen natuurlijk niet precies zien wat er op een blog gebeurd. Maar als jij van je laat horen op social media of in de reacties onder een artikel dan leest de uitgever dit ook. Hierdoor weet de uitgever dat jij deze blog waardeert.
Maar laat ook van je horen tegenover vrienden kennissen. Want hoe meer lezers en volgers een blog krijgt hoe groter deze kan groeien en hoe meer jij je favoriete blog kan helpen.

 

Ik denk dat je hier al lezer behoorlijk mee vooruit kunt.

Hoe help jij je favoriete blogger?

 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Voor de lezers: Zo help je de blogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *