Stacking The Shelves week 17 – 2016

Lieve lezers,

Vanwege alle feest activiteiten was de Stacking the Shelves deze week ietsjes later dan normaal. Maar geen getreurd vandaag staat hij er weer.

Deze week is het een klein maar fijne stapel.

img_6399

Per Ongeluk 
De vrolijke stemming bij de vijver slaat helemaal om wanneer Snuiter per ongeluk
een van de eieren van Mama Eend laat vallen. Snuiter is bang voor de gevolgen.
Hij schaamt zich ook. Wat zou hij graag de tijd terugdraaien. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Gelukkig krijgt Snuiter de kans om het goed te maken met de eendjes en helpt iedereen elkaar verder. 
Een herkenbaar verhaal over onbedoeld schuldig zijn en de worsteling voor slachtoffer en veroorzaker om weer verder te gaan. Met de tips en doe-ideetjes van Kroosje achter in het boek kunnen jonge kinderen onder begeleiding actief aan de slag om veerkracht te ontwikkelen.

Een boekje met een serieus onderwerp maar wel eentje met enorm mooie prenten. Ik kan niet wachten om te zien hoe de kindjes hier op reageren.

 

In het water
Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. 
De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

Ik heb dansjes door de woonkamer gedaan toen ik zag dat ik dit boek had mogen ontvangen. Ik wil het zo graag lezen. Ik ben super benieuwd of ik het net zo goed ga inden als het meisje in de trein.

 

Dat was hem weer voor deze week. Klein maar fijn.

Welk boek wil jij graag lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *