American Royals – Katharine McGee

Lieve lezers,

Al een hele tijd zie ik het boek American Royals voorbijkomen op social media. Al mijn buitenlandse vrienden bleven me dit boek aanraden, en gelukkig is nu de Nederlandse editie verschenen en mocht ik deze voor uitgeverij De Fontein lezen.
Vandaag deel ik dan ook graag met jullie of dit nieuwe boek (2 gelige serie) de verwachtingen waar maakt.

American Royals 1 -   American Royals

Titel: American Royals
Auteur: Katharine McGee
Verschenen:  Oktober 2020
Pagina’s: 416
Uitgever: 
De Fontein

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

Wint liefde het van plicht en traditie?
American Royals is het eerste deel van een tweeluik.

We beginnen zoals altijd bij de looks van het boek. Het is een mooie stevige paperback met een voor mij aantrekkelijke cover. Het lettertype is heerlijk en leest makkelijk weg.

Gossip Girl meets The Crow wat op de cover staat is helemaal waar. Dit boek leest alsof je Gossip Girl aan het kijken bent maar dan met nog veel machtigere mensen.
Wat ik ook enorm leuk vond aan het lezen van dit boek is het sausje van wat had kunnen zijn. Vooral nu met alle rep en roer over de verkiezingen in de USA is dit een boek dat je laat lachen maar wat ook een echte Eye opener is. Want het had allemaal zo anders kunnen zijn.

Het boek is opgedeeld in het oogpunt van 4 personages in dit maakt dat je door blijft lezen. Want elke keer wisselen van personage maakt het extra spannend omdat je in iedereen zijn hoofd wil kijken.
Het boek staat vol met tegenstrijdige en pijnlijke emoties, levenslessen en een aardige dosis drama. Iets wat ik heerlijk vind om te lezen. Meerdere malen heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten, een diepe zicht gelaten en zelfs een klein traantje.

Katharine weet perfect de vinger op de gevoelige plek te leggen waardoor je met elk personage mee leeft en ze bijna echt worden. Sommige hoofdstukken voelde gewoon bijna aan als een prachtige film. Zo echt en mooi waren deze omschreven.

Het boek is dus zeker geen standaard YA, het heeft de diepgang van een roman en bespreekt ook op een luchtige manier zware politieke onderwerpen. Dit maakt het dan ook dat je dit boek zo zal uitlezen.

Ik zat voordat ik aan dit boek begon in een behoorlijke leesdip maar dit boek heeft me het plezier in lezen weer laten zien. Ik heb oprecht enorm genoten van dit boek en kan niet wachten op deel 2.

American Royals is de ultieme guilty pleasure die je niet mag missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *