Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Eindelijk is er weer een nieuw boek van Chinouk Thijssen. Haar laatste boek Dubbelleven vond ik fantastisch en gelukkig heeft het niet heel lang geduurd tot weer een nieuw boek.
Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit nieuwe boek.

Je hebt één nieuwe volger

Titel: Je hebt één nieuwe volger
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen:  Oktober 2020
Pagina’s: 210
Uitgever: Clavis

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Het boek is zoals altijd bij boeken van Clavis een fijne hardcover met een mysterieuze cover. En natuurlijk voor mij heel belangrijk een fijn lettertype.

Het boek is geschreven vanuit 3 oogpunten. Sterre, Liz en de ‘mysterieuze kwade persoon’. De laatste lees je dan ook op pik zwarte bladzijden wat gelijk een angstaanjagend gevoel geeft.
Het boek begint direct spannend. Je maakt kennis met Sterre en Liz die allebei hun eigen zorgen hebben. Maar ook allebei een heel eigen karakter, juist dat contrast maakt het dat het boek je gelijk te pakken heeft. Sterre en Liz zijn allebei uitgenodigd op een perstrip naar Turkije. Het begint als een leuke en voor Sterre spannende trip maar langzaam aan begint het verhaal steeds grimmiger te worden. Als lezer krijg je iets meer inzicht in wat er allemaal afspeelt maar echt de vinger er op leggen lukt je niet.

Je beland met dit boek in een duizelingwekkend avontuur en tot op het allerlaatste moment twijfelde ik wie er nu achter zat. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ondanks dat ik het juist had ik het ook een beetje mis had. Hallo plottwist.

Chinouk haar kracht is dat je met elk personage in haar boeken mee kan leven. En ook bij dit boek is dat niet anders. Het is een leuke, spannende read waar ik heel veel plezier aan heb beleefd. Oh ja, en ik begon aan dit boek laat in de avond in een donkere slaapkamer, dat was niet zo’n goed idee. (Thanks voor de onrustige nacht Chinouk).

Je hebt één nieuwe volger is een duizelingwekkend avontuur dat leest als een murder mysterie

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *